Søke fotoutdanning?

Søknadsfristen på fotoutdanninger nærmer seg med stormskritt. Her kan du lese mer om de største fotoskolene i Norge.
Det er april og fristen for å søke utdanning nærmer seg ubønnhørlig nok en gang. 15. april er fristen også for de fleste fotoskolene.

Valg av utdanning er ikke noe man skal ta lett på. De siste ukene har avisene flommet over med velmente råd til kommende studenter som sliter med å bestemme seg for hva de vil bruke resten av livet på. Mens noen anbefaler at man velger med hodet, mener andre at man bør velge med hjertet. Fotografi er et fag man sjeldent velger med hodet. Det er et tøft yrke og det finnes få garantier om jobb ved endt utdanning. I tillegg er nærmest alle fotoskoler private, og koster dermed en pen slump penger i året.

Allikevel blir det stadig mer populært å studere fotografi. Fotografi er en av våre vanliste hobbyer, og mange ønsker å ta hobbyen et skritt videre og bli profesjonell fotograf. Har du derfor bestemt deg for å trosse advarsler om usikre fremtidsutsikter og heller følge drømmen, så har du i dag flere muligheter for å kunne studere foto. De siste årene har det vokst frem flere fotoutdanninger i Norge. Nye fotoskoler har etablert seg, mens allerede etablerte skoler har utvidet. I fjor besøkte vi de største fotoskolene i Norge, for å finne ut hva de forskjellige har å by på, og hva som skiller dem fra hverandre. Ved å følge linkene under kan du lese mer om disse.

Norges Kreative Fagskole satser på en bransjerelatert utdannelse. De har filialer i flere byer og tilbyr utdanning i mye annet enn bare foto, som blant annet film, grafisk design, illustrasjon og journalistikk. Studiet går over to år, med mulighet for ettårig påbygning i utlandet.

På Bilder Nordic School of Photography i Oslo satses det på transmedial utdanning. Skolen tilbyr et toårig fotografstudie og et halvårig eller ettårig grunnstudie.

I fjor fikk NISS status som Norges første private kunsthøyskole, og tilbyr blant annet studiet Visuell kunst med fordypning i foto. Studiet går over to år, med mulighet for ettårig påbygning i utlandet.

På Oslo Fotokunstskole holder man fast på det analoge fotografiet ved undervise utelukkende analogt det første året. Studiet går over to år og fokuserer, som navnet sier, på kunstfoto.

På Norges fotofagskole i Trondheim er det et bredt og kommersielt fokus, med en toårig fagfotograf-utdanning, ettårig kunstfotografi og ettårig make-up og styling.
Lisa A/Shutterstock -
Lisa A/Shutterstock

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
J. B.
Da helst noe som ikke er privat.
12.12.2012
J. B.
Noen som vet om det finnes fotoutdanning til en rimelig pris?
12.12.2012
jørgen B.
idefagskolen i tønsberg har egen fotolinje
11.5.2012
Solveig Iren V.
Norges Kreative Fagskole i både, Trondheim, Oslo, Bergen og Stavanger, bør vel strengt tatt være med !
14.4.2012
Lars Anton L.
Fotojournalistikk ved HiOA er den eneste statlige fotorettede utdanningen i Norge, og en av få som har fokus på dokumentarfotografi. Det kan være greit å nevne.
13.4.2012
Marthe Amanda V.
Hva med fotojournalistutdanningen?
12.4.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu