Nå er det 1 uke igjen

til det store vårlige eventyret i Kristiansund: Nordic Light.
Nordic Light handler om inspirasjon og inspirasjon. Det er påfyll for både hjerte og hjerne. Fra morgen til kveld er det fullt trykk med en rekke parallelle foredrag - det er nesten slik at det er vanskelig å velge.

Det er intimt - og det er kanskje den største styrken til festivalen. For i Kristiansund er det ikke store avstanden mellom navnene på programmet og deltagerne. På kvelden kan man ta seg en pils sammen. På dagen sitter man raskt ved siden av en legende under lunsjen. Det er en kjærkommen nedtoning av alt som handler om teknikk, mens fotografiet og fotografene løftes frem og får sitt fortjente fokus.

År på år har Nordic Light presentert et slagkraftig program. Årets er heller ikke så aller verst, og vi kommer nok garantert til å få oss noen positive overraskelser. Noen av høydepunktene kommer nok til å bli, for å nevne noen, Mary Ellen Mark, Bruce Davidson, Julie Grahame, Greg Gorman, Bjørn Opsahl, Stuart Franklin og Farzana Wahidy.

- Bruce Davidson er jo legenden, selveste ikonet, på festivalen. Men det er nok av andre høydepunkter på årets festival, forteller Anne Lise Flavik i Nordic Light til foto.no. - For eksempel Mary Ellen Mark som runder av festivalen helt på tampen.

Nordic Light er ikke bare foredrag, det er også en rekke utstillinger (og portfolio-review, Ansikt til Ansikt, inspirasjonsfilmer). Utfordringen på den fronten, er rett og slett hvordan man skal rekke det om man også ønsker å få med seg alle foredragene.

Den store publikumsmagneten på utstillingsfronten tror Anne Lise Flavik blir James Mollisons utstilling "Where Children Sleeps".

- Folk kommer til å elske den utstillingen.

I skrivende stund står alt på hodet i Kristiansund. Festivalgjengen jobber på spreng med å få dekket bordet til festivalfolket inntar byen om en uke.

Billetter tilgjengelig
Og det er fremdeles billetter å få (hos Billettservice). Og det er også mulig å booke rom på noen av byens hoteller. Og, for sikkerhets skyld, datoene for festivalen er 24-28. april.

foto.no på plass
Skal du ikke til årets festival, så er foto.nos redaksjon på plass for å gi deg et lite utvalg av høydepunktene.

Nordic Light
Bruce Davidson -
Bruce Davidson
Bruce Davidson -
Bruce Davidson

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu