Ekstraforestilling med Sally Mann

Foredraget med Sally Mann 3. juni ble raskt utsolgt. Nå blir det ekstraforestilling samme dag.
I februar i år skulle Sally Mann gjeste Dok12-festivalen i regi Pressefotografenes Klubb, men måtte dessverre avlyse. For mange var dette en stor skuffelse. Nå kan skuffelse bli til en stor opplevelse. Sally Mann er en av verdens mest anerkjente fotografer. Hun er en levende legende.

Sally Manns kanskje mest kjente prosjekt er Immediate Family. Her portretter hun og dokumenterer sine 3 barn Emmett, Jessie og Virginia gjennom gjennom 10 år av oppveksten. Serien fokuserer på barnas dagligliv gjennom trivielle aktiviteter som spising, leking og soving, men setter også oppveksten inn i en større kontekst hvor kulturell forståelse eller persepsjon av seksualitet er et tema. Serien førte til masse debatt i USA og har blant annet blitt bannlyst og anklaget for å være barnepornografisk.

I hennes siste prosjekt er det mannen sin som er rammet av muskulær dystrofi hun retter kameraet mot.

År 2001 ble Sally Mann kåret til årets amerikanske fotograf av tidsskriftet TIME. Det har blitt laget to dokumentarfilmer om henne. Den første, Blood Ties, ble nominert til Oscar for beste kort-dokumentar. Den andre, What Remains, ble premiert i 2006 på Sundance Film Festival og Emmy-nominert for Beste Dokumentar i 2008.

Sally Mann er stilt ut på tunge og anerkjente museer og gallerier verden over. Hun er representert i samlingene til blant annet Metropolitan Museum of Art, Museum of Modern Art og Whitney Museum of American Art. Fra 1. juni til 30. september er hun aktuell på Fotografiska i Stockholm med utstillingen A matter of time.

Foredraget med Sally Mann ble raskt utsolgt. Nå er det satt opp ekstraforestilling på Litteraturhuset i Oslo 3. juni klokken 15.00.

For mer info:
fotojournalisten.no
Sally Mann -
Sally Mann
Sally Mann -
Sally Mann
Sally Mann -
Sally Mann

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu