Fem tips til helga

Ingen grunn til å kjede seg selv om været ikke innfrir. Her gir vi deg fem tips til ting du kan gjøre denne helga!
Gå på utstilling
Det er sommer og fellesferie, men noen få utstillinger holder allikevel åpent. Preus museum i Horten holder åpent alle dager i juli, og viser for tiden "Drømmen om det perfekte bildet - NSFF 85 år" og den faste utstillingen "En fotohistorie". Perspektivet museum i Tromsø viser blant annet utstillingene "KLIKK! - Tromsø poserer" og "Fra rein til dromedar". På Kistefos-museet på Jevnaker kan du se den første omfattende foto- og videoutstillingen av kinesiske Ai Weiwei. På Stenersenmuseet stilles tre serier av Gregory Crewdson ut, mens på Nobels Fredssenter kan du se utstillingen "Sheroes", "I Afghanistan" og "Mother Democracy".

Se flere utstillinger i vår utstillingsguide.
Befinner du deg i utlandet, se denne guiden til noen av sommerens mest interessante fotoutstillinger verden rundt.

Ta bilder
Kanskje ble det ikke sommervær i år heller, og strandplanene måtte skrinlegges. Men dårlig badevær er godt fotovær! Når solen forsvinner tar den med seg ukledelige skygger og sterke kontraster, og et jevnt, flatterende lys med mange muligheter dukker opp isteden. En god anledning til å ta med seg kameraet ut på en skikkelig fototur, altså!

Bonustips: Send inn bildene du tar til en konkurranse. Oversikten får du her

Gjør-det-selv
Fotoutstyr er noe som diskuteres mye i forumet, og det er ingen tvil om at mange bruker mye penger på akkurat dette. Men er man litt fingerferdig og har litt ekstra tid, behøver faktisk ikke alt utstyr å koste all verden. På nettsiden diyphotography.net kan du for eksempel lære hvordan du lager din egen spesialformede bokeh, hvordan du bygger en beautydish av en salatbolle og litt spraymaling eller hvordan du lager en enkel blits diffuser av papp eller plastikk. På nettsiden Photojojo.com kan du få ideer til morsomme fotoprosjekter og ting du kan gjøre med bildene dine. Se for eksempel hvordan du lager en fotoutstilling på kjøleskapet, en kamerarem av et skjerf eller pepperkakekameraer.

Få deg en god latter
Tegneseriestripen "What the Duck" fylte seks år for kort tid siden og er like aktuell som før. Har du ikke lest den ennå, eller ikke på en stund, anbefales et besøk på nettsiden www.whattheduck.net. Aaron Johnson begynte å tegne stripen i 2006, som gir et skråblikk på fotografers hverdag og arbeidskår. Siden har det blitt laget bøker, t-skjorter, bamser og sandaler basert på serien, som publiseres fast i flere medier.





Se hvordan det lages
Har du noen gang lurt på hvordan fotoutstyr lages? I videoene under kan du se hvordan kameraer fra Canon og Leica, samt storformat-kameraer blir til, hvordan objektiver skrus sammen og være med på et besøk til filterprodusenten Lee Filters.











God helg!
mmaxer -
mmaxer

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Stian O.
Takk for denne!:)
29.7.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu