Fem tips til helga

Fotografiets dag, fotomaraton og utstillinger. Det mangler ikke på fotoaktiviteter denne helga!
Gå på utstilling
Utstillingstørken som kommer over landet hver sommer er i ferd med å ta slutt. Denne helgen har du flere muligheter til å se fotoutstillinger, ihvertfall dersom du befinner deg i Oslo-området.

Det er nå siste sjanse til å se utstillingene "Et menneske er et menneske er et menneske" og "Etter hun fylte 70" på Rådhusgalleriet i Oslo. Lisbeth Bang og Vicky Hodgsons samarbeidsprosjekt søker å bryte ned fordommer mot eldre over 70 år. Utstillingen varer frem til 26. august.

På Bølgen & Moi avdeling Briskeby kan du se debutantutstiller nr 17, polske Ursula Tarasiewicz, sitt prosjekt "New urban legends". Prosjektet ble til i Praga-området i Warszawa, og viser barn utkledd som brannmenn.

Har du ennå ikke fått med deg "I Afghanistan"Nobels Fredssenter, har du fortsatt sjansen. Utstillingen taes ned 2. september.

Glem heller ikke foto.nos Årets fotograf-utstilling som åpner fredag kveld på Cyan :galleri i Oslo. Utstiller er Arne Strømme, som ble kåret til Årets fotograf 2011 på foto.no, og temaet er "Uro". Utstillingen åpnes av Morten Krogvold og vi håper å se så mange som mulig av våre lesere der! Åpent kl. 18-23.

Se også utstillingsoversikten for flere tips.

Delta på fotomaraton
Lørdag kan du teste kreativiteten din med å delta i Oslo fotomaraton. I dette maratonet er det nemlig ikke kondisen som står i fokus. I løpet av 12 timer skal 12 temaer løses fotografisk. Temaene deles ut underveis på forskjellige sjekkpunkter rundt i Oslo, og på slutten av daggen skal 12 bilder leveres inn. Det kåres vinnere av beste enkeltbilde og beste serie.

Denne helga arrangeres det også fotomaraton i Harstad.

Dra på fotografiets dag
Søndag er det igjen tid for Fotografiets dag på Preus Museum i Horten. Fotografiets dag er en årlig begivenhet med utstillinger, foredrag og aktiviteter innen foto. Danske Mads Teglers er årets festivalutstiller, og viser prosjektet "Looking for Eva" med Viktoria Winge. Syv andre fotografer er med i den juryerte utstillingen, mens alle som ønsker det kan stille ut på veggene. Anna Dahlgren, Linda Benedict-Jones og Eva Dahlman holder foredrag. I tillegg vises utstillingen "Drømmen om det perfekte bildet – NSFF 85 år."

Bli med i en konkurranse
Noen få konkurranser nærmer seg innsendingsfrist den neste tiden.

Allerede 31. august går fristen ut for å delta i kampen om å bli Hasselblad Master 2014. Du kan sende inn 3 bilder i inntil 12 kategorier.

Samme dag går fristen ut for å søke om å få delta i festivalen GuatePhoto i Guatemala. Festivalen arrangeres for andre gang, og har fått med seg fotografer som Roger Ballen og Erwin Olaf. Nå har de lansert en konkurranse, der fotografer fra hele verden inviteres til å sende inn en bildeserie på mellom 6 og 15 bilder. De 15 beste seriene blir stilt ut og vinneren får en reise til festivalen.

Har du et video eller kunstprosjekt på gang, kan du søke om støtte fra Fond for Lyd og Bilde innen 1. september.

17. september går fristen ut for å delta i årets utgave av Travel Photographer of the Year. Her kan du vinne reiser, oppdrag og whisky gjennom å delta i en rekke kategorier.

30. september går fristen ut for å delta i konkurransen European Professional Photographer of the Year 2012. Konkurransen arrangeres av foreningen The Federation of European Photographers og er åpen for alle profesjonelle fotografer fra Europa, i tillegg til en kategori for studenter og unge fotografer.

18. oktober går fristen ut for å delta i en annen reisekonkurranse, Wanderlust Photo of the Year. Hovedpremien er en reise til Papua Ny-Guinea.

31. oktober går fristen ut for å delta i The Open. konkurransen er åpen for alle, og deler ut premier for $50 000.

Bli kjent med fotografene
Vi avslutter som vanlig med litt fredagsinspirasjon. Denne gangen har vi samlet et knippe videointervjuer med kjente fotografer. Se de to første episodene i den nye serien Capture, der Mark Seliger inviterer en fotograf og en skuespiller til en samtale om fotografi. I første del forteller Platon om sine mest kjente bilder, mens i andre del er det Albert Watson som forteller historien bak noen av hans mest kjente arbeider. I en annen video forteller Bruce Davidson om sin karriere som fotograf med Leica-kameraet. I en dokumentar i to deler fra 1958 kan du få et innblikk i livet og karrieren til Ansel Adams.











God helg!
 -
Årets fotograf 2011-utstillingen åpner fredag kl. 18. Utstiller er Arne Strømme og temaet er uro.
Christine Nilsen/Oslo Fotomaraton -
Christine Nilsen/Oslo Fotomaraton
Oslo Fotomaraton arrangeres for tredje gang lørdag 25. august.
©Mads Teglers -
©Mads Teglers
Mads Teglers er hovedutstiller på Fotografiets dag denne helgen.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu