Bokfest på Fotogalleriet

Foredrag, utstilling og lansering av nytt bibliotek. Denne helgen skal fotoboken stå i sentrum på Fotogalleriet i Oslo.
For tredje år på rad skal fotoboken vies en hel langhelg på Fotogalleriet i Oslo. I forbindelse med Oslo Bokfestival, skal det arrangeres foredrag, boksignering, filmvisning og åpning av utstillingene Nordic Dummy Award og Kunstnernes Favoritter. Seminaret arrangeres av Forbundet Frie Fotografer (FFF) i samarbeid med Fotogalleriet.

- Flere sider Fotografi ønsker å vise betydningen og verdien av fotoboken både som fenomen og som kunstnerisk virkemiddel. I 2012 vil seminaret fokusere på kunstnere med nordisk tilhørighet, skriver galleriet i en pressemelding.

Foredrag og boksigneringer
Arrangementet sparkes i gang på torsdag, med 35-års jubileumsfest og åpning av utstillingene Nordic Dummy Award og Kunstnernes Favoritter. Konkurransen Nordic Dummy Award arrangeres i år for første gang, og ti fotografers fotobokskisser har blitt nominert til prisen og skal stilles ut. I tillegg til skal utvalgte bøker som har inspirert fire skandinaviske fotokunstnere stilles ut.

På fredag kan du få med deg presentasjon av Andrea Gjestvangs kommende bokprosjekt "One Day in History", samt presentasjoner og boksigneringer med Adrian Bugge og Chris Harrison.

Lørdag blir det foredrag med en rekke fotografer, kunsthistorikere og forlag. Kunsthistoriker Heidi Bale Amundsen skal snakke om behandlingen av fotoboken innenfor akademia, skribent og fotograf Nina Strand skal fortelle om sitt nye arbeid Dr. Strand, svenske Anna Eriksson skal fortelle om forlaget Art and Theory, som spesialiserer seg på bøker om emner innen kunst. Finske Kristoffer Albrecht skal foredra om forlaget Musta Taide, som spesialiserer seg på fotobøker, og den danske fotografen og filmskaperen Ditte Haarløv Johansen skal fortelle om et av hennes bokprosjekter.

Nytt bibliotek
Under arrangementet lanseres også galleriets nye bibliotek og bokbutikk. Dette blir første gang samlingen åpnes for publikum.

- Fotogalleriet har alltid hatt bøker fra oppstarten i 1977, men har ikke hatt plass eller mulighet til å ha disse tilgjengelig for et publikum. I år fikk vi støtte fra Rom For Kunst til å pusse opp og lage nytt bibliotek, forteller Gallerikoordinator Silja Leifsdottir til foto.no.

I sommer har vegger blitt revet og de ca. 2000 bøkene har blitt registrert og lagt inn i en database. Fremover skal alle som ønsker det kunne komme innom i åpningstiden og lese i bøkene og magasinene i samlingen.

Alle arrangementer under Flere sider fotografi er gratis og åpent for alle, men det er begrenset antall plasser. Mer info på www.fotogalleriet.no

Oslo Bokfestival finner sted 14-16. september og består av en rekke arrangementer rundt i Oslo. Mer info på www.oslobokfestival.no
Nina Strand -
Nina Strand
Nina Strand holder foredrag på Flere sider fotografi

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu