Leica lanserer M

Leicas nye M har ny bildesensor, Live View og Full HD-video.
- Skal vi gjøre som Steve Jobs og si "bare en ting til.."?

Leica, ved produktsjef Stefan Daniel, har allerede lansert to kameraer, den nye Leica S og den mindre Leica M-E, når sjefen selv, Andreas Kaufmann entrer scenen under pressekonferansen på Photokina mandag kveld. Til alles overraskelse er det imidlertid ikke den bebudede M10 som kommer. For det kommer ingen M10, det avklares med en gang.

- Jeg kan helt klart fortelle at det ikke kommer noen M10. Fordi den ikke blir kalt M10. Vi presenterer her den nye Leica M, fortalte Kaufmann.

Som med Leica S skal nemlig ikke kameraene fra den tyske produsenten lenger ha nummer i navnet. Alle kameraer i S-serien skal fra nå av hete Leica S, mens kameraene i M-serien simpelthen skal hete Leica M, ifølge pressemeldingen "for å understreke den varige og langsiktige betydningen av de respektive systemer."

Ny sensor, Live View og video
Designmessig ser det nye kameraet ut som en klassisk Leica. Men innvendig har den fått noen oppgraderinger. Den nye Leica M har fått en nydesignet Leica Max CMOS-sensor med 24 megapiksler i 35mm format. Kameraet har i tillegg fått Leica Maestro-prosessoren som brukes i S-serien. Dette skal ifølge selskapet bety at "våre ingeniører kontrollerer nå hele prosessen fra objektiv til fil og kan derfor garantere det ultimate i bildeytelse og kvalitet."

Kameraet skal ha utvidede fokusfunksjoner, som blant annet LiveView og LiveView Focus. LiveView gir muligheter for å komponere bilder på skjermen, og funksjoner som LiveView Zoom skal gjøre det mulig å forstørre bildet 10x for å stille nøyaktig fokus. Den nye skjermen er på 3 tommer og har en oppløsning på 920 000 piksler. ISO-området er på 200-6400.

Leica M har også Full HD video (1080), med mulighet for å filme i 24, 25 og 30fps.

Noe annet nytt som høstet applaus under gårsdagens lansering er at kameraet nå er kompatibelt også med R-objektiver, via et adapter. Det betyr at alle M-objektiver og nesten alle R-objektiver kan brukes med det nye kameraet.

- En annen nyhet er komponentenes lave strømforbruk, som sammen med den høye kapasiteten på batteriet gir ennå lengre opptakstid, skriver Leica i pressemeldingen.

Det lanseres også et utvalg tilleggsutstyr, som elektronisk søker, det allerede nevnte R-adapteret, håndgrep med integrert GPS-modul og et mikrofonadaptersett.

Leica M kan bestilles allerede nå, men vil først være i salg fra begynnelsen av 2013. Prisen vil ligge på 52 000 kroner.
Christine Tolpinrud -
Christine Tolpinrud
Leicas nye M.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Thomas E.
Det nye navnet M er veldig vanskelig å søke opp i feks google...
Noen som har noen tips om sample bilder fra dette kamera?
24.9.2012
Knut S.
3tommer skjerm å utrolige livewiew. Heia Leica dette lover godt, kun 52000 Løp å kjøp.... Trenger kanskje ikke å løpe men...
18.9.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu