Samarbeid mellom Hasselblad og Sony

Og dermed er det snart klart for fullformat speilrefleks og speilløse systemkameraer fra Hasselblad.
Gjennom et langsiktig samarbeid med Sony ønsker mellomformatprodusenten Hasselblad å ta markedsandeler i nye segmenter i kameramarkedet. Sony på sin side ønsker å gjøre sin kamerateknologi kjent for de med en tilknytning til Hasselblad, samt fortsette å utvikle sine produkter og kompetanse gjennom samarbeidet.

I dag er de fleste av Hasselblads kunder profesjonelle fotografer. For 15 år siden utgjorde de profesjonelle fotografene 35% av kundene. Nå vil Hasselblad at alle fotoentusiaster skal få muligheten (økonomisk) til å kjøpe en Hasselblad.

Allerede i første kvartal neste år planlegger Hasselblad å lansere Lunar, et speilløst systemkamera til Sonys NEX-system.

- Lunar er en feiring av Victor Hasselblads fotografiske lidenskap. Dette er et kamera for seriøse fotografer og entusiaster som ønsker å bruke et Hasselblad. Kameraet er utviklet slik at det skal være enkelt i bruk, men med den samme avanserte teknologien som man finner i et digitalt speilreflekskamera, forteller Luca Alessandrini i Hasselblad i en pressemelding.

Lunar blir utstyrt med en APS-C bildebrikke på 23.4 megapiksler, et 25 punkts autofokussystem, ISO-område fra 100-16000 og en skuddtakt på 10 bilder i sekundet.

Når Lunar lanseres vil det ha en veiledende pris på 5000 EURO.

Fullformat spreilrefleks har vi dessverre ikke noe mer info om, men Hasselblad har lovet at dette er et kamera som kommer til neste år, ifølge akam.no.


Hasselblad - Lunar
Lunar
Hasselblad
Hasselblad - Lunar
Lunar
Hasselblad

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Tony Andre H.
Syns en pris på nesten 40000,- var litt i meste laget. Ikke var det noe pent kamera heller. Men smaken er som baken, delt i to.
19.9.2012
Arne Reidar I.
Ser ut som et jallakamera. Det var alt jeg hadde og bemerke nu da........
19.9.2012
Øyvind H.
Lekkert!
19.9.2012
Leif Vidar G.
Den første tanken som slo meg var; Dette var ett stygt kamera.......
19.9.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu