Siste runde i Årets fotograf - få timer igjen

Det er nå bare timer igjen til fristen går ut for å delta i aller siste runde av Årets fotograf 2012! Temaet er "mennesker."
Årets Fotograf 2012 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no og går over seks runder i hele 2012.

30. november går fristen for å delta i siste og avgjørende runde av Årets fotograf 2012 ut. I juryen har vi med oss museumskurator og kunsthistoriker ved Preus museum Hanne Holm-Johnsen og fotograf Helle K. Hagen.

- Når jeg juryerer kommer jeg til å se etter fotografer som har noe å fortelle. Fotografer som har respekt og interesse for de menneskene de tar bilder av. Portretter eller reportasjer som forholder seg til fotohistorien uten å kopiere. Fotografer som er bevisst på hva de gjør og hvor de står fotografisk, sier Hanne Holm-Johnsen.

Fotograf Helle K. Hagen har jobbet som portrettfotograf sammen med sin mann Frank Oknes i over 18 år i Horten. Til daglig fotograferer hun masse barn, familier, konfirmanter og brudepar. Hagen mener at med tema 'mennesker' åpner man opp for en rekke måter å løse oppgaven på.

- Blikk og kropsspråk kan fortelle mye om et menneskes indre vesen. Flere mennesker på samme bilde er en større utfordring, og kan gi et større innblikk og spenning for betrakteren. Også der du ikke ser øynene på den som blir fotografert. Mennesker er jo overalt: i reportasjer, gate-fotografi, portrett i studio eller ute i friluft, med eller uten instruksjoner fra fotografen. Mennesker i umiddelbar nærhet, en nabo, en sønn eller mamma... Overalt, i alle former, fasonger og med hvert sitt individuelle "språk".

Om Årets fotograf 2012
Årets fotograf 2012 går over seks runder gjennom hele året. Dette er siste runde av konkurransen. Vinnerne i hver runde får poeng som de tar med seg videre. Fotografen som har flest poeng på slutten av året, får pro-utstyr fra Japan Photo til en verdi av 100 000 kroner, samt en utstilling på Cyan: galleri produsert av Japan Photo XXL. Rundevinnerne får et gavekort på bildeprodukter fra Japan Photo til en verdi av 5000 kroner, mens andreplassen får et gavekort på 3000 kroner.

Nytt av året er at det skal lages en fotobok med alle vinnerbildene. Alle inntekter fra salg av denne boken går til et veldedig formål valgt av Årets fotograf 2012.

Fristen for å delta i denne runden er ved midnatt 30. november.

Les mer om Årets fotograf 2012 og hvordan du deltar på konkurransesiden.

Årets Fotograf 2012 er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer av foto.no.

Les også:
Vinneren av 'Reise' kåret
Vinneren av 'Natur' kåret
Vinneren av 'Miljø' kåret
Vinneren av 'Fritt' kåret
Vinneren av 'Dokumentar' kåret
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu