Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Peter U.
Meget grundig artikkel! Jeg er selv blodfersk på digtailfotografering, min første grundige erfaring var med et kompaktkamera, men har nå en speilrefleks med en zoom å leke med. Jeg savner på mange måter den gode søkeren og ikke minst, en seriøs vidvinkel (24 mm), en moderat vidvinkel (35 mm), det ultimate objektivet (50 mm f/1,8), og den lille, lyssterke telen (135 mm f/2,8 eller 3,5), som jeg brukte med min Canon T-70. På mange måter var jeg veldig fornøyd med bokskameraet, digitalspeilrefleksen representerer noe man må lære seg fra bånn av.
Er alle bildene i denne eminente artikkelen tatt med det kameraet som omtales? Av forfatteren? Flotte bilder, og imponerende teknisk bra for en skarve amatør og digital newbie (altså meg?)!
21.12.2013
karin s.
Jeg fant,jeg fant, som Askeladden,,,,,,
17.9.2013
karin s.
Hei, leser dine skråblikk med stor interesse Geir,og lærer veldig mye.
Men du skriver i ditt skråblikk av k 30, i sv styrer du iso med ene hjulet,og kompensasjon med det andre. Sitter med en k 50 med samme ,sv,jeg får ikke styrt kompensasjonen med den andre.er det mange menytast som må til før det er muligt,?
Takk for mange fine skråblikk..
17.9.2013
Bjørn S.
Takk for en svært interessant artikkel om Pentax K-30! Jeg opplever ofte at anmeldelser og tester av fotoutstyr i blader og på nettet har liknende innfallsvinkel som anmeldelser av datamaskiner, at alt dreier seg om hastighet og styrke/kapasitet. Derfor er det forfriskende å lese dine skråblikk, som jeg opplever som fundert i fotografisk håndverk, og fokuserer blant annet i stor grad på komposisjon og kreativitet, fremfor matematiske betraktninger, grafer og statestikk. Bildene dine i dette skråblikket er også svært flotte. Ser fram til flere skråblikk!

Bjørn


PS: Jeg har eid flere Pentax DA 18-55mm WR zoomer, og mener at det er individuelle forskjeller blant dem. Noen er bedre enn andre. Nå har jeg to DA 18-55mm WR liggende, det ene er veldig bra og skarpt, det andre merkbart mindre skarpt.
11.1.2013
Geir B.
Tusen takk for nye, oppmuntrende tilbakemeldinger ... kjekt å høre at den er inspirerende ... :-)

Hvis man allerede har kit-objektivet vil jeg forslå en fast (!), moderat tele (et sted mellom 70-105mm) som objektiv nummer to.

Når det gjelder brukergrensesnitt er jeg enig i det du skriver, desverre er det (så vidt jeg vet) ingen kameraer som er konstruert på denne måten lengre. For meg er det nok OM-2 + OM-objektiver som kommer nærmest mine ønsker.

mvh
Geir
5.1.2013
Alf S.
Nok et meget bra skråblikk fra Geir. Har selv ingen erfaringer med Pentax.

har en kommentar eller forslag til noe Geir helt korrekt påpeker "Ulikt den langvarige prosessen det er å lære seg å beherske et kjøretøy eller å spille et instrument, er det å lære seg å beherske betjeningen av et kamera svært enkelt. Det er likevel (for meg) forunderlig å konstatere at et hvert kamera har sine egne løsninger når det gjelder utforming og betjeningslayout."

Jeg skulle gjernme sett at Geir tok dette et hakk videre ved å si mer om hva gode brukergrensesnitt kan være, og om produsent lager dette likt på tvers av modeller.

Selv har jeg jo mine basatne meninger om at på/av, lukker/A, +/- kompensasjon og ISO skal tilhøre dedikerte mekaniske knapper på hus, og fokus og blender på mekaniske ringer på objektiv. Dette er de primære innstillingene som man ikke kommer utenom. Allt annet er underordnet og kan gjemmes bort i menyer med unntak av selvutløser.
4.1.2013
Sindre Olav B.
Inspirerende artikkel, spesielt for en ny-"pentaxianer". Etter overgang fra Canon, tar det fortsatt tid å venne seg til Pentax-menyer og valgmuligheter. Men denne artikkelen inspirerer til "videre arbeid".
Har p.t. kun kjøpt kit-objektivet som oppstart, men mottar gjerne innspill fra dere godtfolk til gode fastobjektiv (det rimelige 35mm evt 50mm til Pentax vurderes ihvertfall).
4.1.2013
C B.
Takk for en velskrevet og interessant artikkel med mange flotte bilder.
3.1.2013
Pål M. S.
Fascinerende, opplysende og inspirerende artikkel! Noe av det beste og mest objektive jeg har lest på lenge. Har vært Pentaxianer siden 78' og har akkurat fått K-30. Kjenner inspirasjonen dirre.
PS. Har lagt en rekke av dine artikler i leselista for å lære og få inspirasjon. Veldig lettfattelige og lærerike artikler.
Takker
2.1.2013
Geir B.
Tusen takk for generøse tilbakemeldinger - veldig inspirerende ... :-)

mvh
Geir
2.1.2013
Alexander Rex E.
Enda en flott artikkel fra forfatteren. Jeg lekte meg noen timer med dette kameraet i julen, og ble veldig fornøyd med prestasjonen og hvordan det er i bruk. Jeg har selv K-5, og har tidligere hatt K10D (oppfølgeren til K20D, ikke K-20) og K-x, og K-30 er som vanlig fra Pentax, veldig bra. Jeg tror ikke det er meningen man skal se på K-30 som en oppfølger til K10D-K20D-kameraene, det er det K-7 og K-5 som er. Dette er nok heller et nytt kamera mellom K-r og K-5.
2.1.2013
Stian O.
Herlig lesestoff!
Tanker rundt kameraet og dets prestasjoner var i seg selv interessant, men fokuset og tankene rundt selve fotografiet er veldig inspirerende.
Takk for nok en god artikkel fra deg!
2.1.2013
Øyvind L.
Takk for en ærlig og nyansert framstilling, Geir. Deler synet ditt på at et par - tre av Pentax' små og eminente fastobjektiver ofte kan være beste løsning. Det er ihvertfall gode verktøy til å få fram det beste hos både fotograf og utstyr. Men noen ganger er det likevel nettopp zoom-muligheten som har gitt meg et bilde jeg ellers ikke ville rukket å ta, og en kit-zoom eller noe i nærheten av det, er både såpass rimelig og beskjeden i størrelse, at den sjelden er mye i veien i reiseveska.. Så et ja takk - begge deler - der det er mulig, er en fin løsning for meg.
Mvh Øyvind L.
2.1.2013
kjetil k.
Hvilken fantastisk artikkel..!! Denne artikkelen forteller svært mye om et flott kamera, men for meg forteller den enda mer om en fantastisk fotograf. For noen bilder..!! De flotte bildene gjorde denne artikkelen til en øvelse i konsentrasjon. Jeg måtte rett og slett ta meg sammen for å løsrive meg fra å beundre bildene, til å få med meg teksten. Det var svært overraskende bildene ble tatt med så høye iso-verdier. Denne artikkelen må virkelig ha vært svært inspirerende lesning for en eier av Pentax K-30. Eller for en som vurderer å kjøpe seg en ny speilrefleks. Som sagt, det er en fantastisk artikkel!
2.1.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu