Moriyama i farger

På Galleri Riis kan du stifte nærmere bekjentskap med den japanske fotolegenden Daido Moriyama - i farger.
På Galleri Riis i Oslo er det nå mulighet til å stifte bekjentskap med Daido Moriyama. Med sin intense og personlige stil har Moriyama brutt med det som mange vil si er kjennetegnene på et godt fotografi. Mest kjent er han for sort/hvitt-bilder som er kornete med harde kontraster. De er ofte skeive, vannrette linjer er ikke viktige og det skarpe fokuset er underordnet. På Galleri Riis er det no mulighet til å se en noe annen side av Moriyama, først og fremst den "fargerike".

Utstillingen Daido Moriyama Color i Galleri Riis består av et utvalg av 25 bilder, hvorav 20 av dem er i stort format. De utstilte arbeidene er lambda print klebet på aluminium, fra serien Color, tatt med digitalt kamera i Tokyo i tidsrommet 2008 – 2012. Verk fra samme serie er også å finne i den pågående og svært omfattende utstillingen ”William Klein + Daido Moriyama” på Tate Modern, London.

- Utstillingen er en monumental og intim opplevelse av Moriyamas billedlige formspråk.
Motivene viser forbindelser til det erotiske, vestlig populærkultur og forbruker-fetisjismens fremtreden i Tokyos bybilde, som man også kjenner igjen fra Moriyamas sort/hvitt-fotografier, forteller Jenny Kinge på Galleri Riis.

Utstillingen henger frem til 13. januar.

Daido Moriyama -
Daido Moriyama
Tokyo, 2009/2011. Lambda print klebet på aluminium 111,6 x 148,9 cm
Daido Moriyama -
Daido Moriyama
Tokyo, 2009/2011. Lambda print klebet på aluminium 111,6 x 148,9 cm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Preben R.
Daido Moriyama har mange geniale bilder, men disse bildene som er gjengitt her gir meg mer assosiasjoner til "Keiserens Nye klær" enn Daido Moriyama
28.11.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu