Time travels

Skal du tilfeldigvis til München? Hvorfor ikke sjekke ut Hiroshi Watanabe?
Hirosho Watanabe er kanskje ukjent for mange i Norge, men er en internasjonalt anerkjent fotograf. Han har gitt ut 10 fotobøker, blant annet 'I See Angels Every Day' som portretter pasienter på et psykiatrisk sykehus i Ecuador. Han er representert i samlingene til Houston Museum of Fine Arts, Philadelphia Museum of Art, the International Museum, George Eastman House, Paul Getty Museum i Los Angeles og Santa Barbara Museum of Art.

På Micheko Gallery i München er Watanabe nå aktuell med sort/hvitt-utstillingen 'Time travels'. Fotografiene er hentet fra en rekke reiser i Japan, USA, Sør Amerika, Asia og Europa.

- Time Travels er et bredt utvalg av Watanabes fotogorafiske arbeider. Bildene hans er vanskelig å tidsbestemme og på utstillingen formidler utstillingen øyeblikk i livet som forbinder fortiden og nåtiden og som fører oss i kontakt med historien, forteller galleriet til foto.no.

Watanabe forteller i galleriets pressemelding at han motiveres av steder som fengsler han.

- Jeg fotograferer mennesker og tradisjoner som har en personlig interesse for meg. Før jeg drar til et sted fordyper jeg meg i informasjon om stedene, samtidig som jeg forsøker å unngå å bli forutinntatt. Jeg etterstreber både planlegging og oppdagelse på min reiser, og holder øynene åpne for overraskelser. Av og til ser jeg for meg hvilke bilder jeg ønsker å ta, men når jeg ser gjennom søkeren forsvinner tankene mine helt og jeg fotograferer det som fanger øyet mitt.

Fotografiene han ender opp med er som oftest forskjellig fra det han så for seg i utgangspunktet.

- Fotografiene mine reflekterer både en genuin interesse for subjektene og respekt for det å oppdage helt nye ting. Hele denne prosessen er det som driver meg og inspirerer meg. I mitt arbeid som fotograf prøver jeg hele tiden å være en trofast visuell samler av verden rundt meg. Det er en verden i konstant bevegelse som fortjener konservering.

Micheko Gallery ble etablert i 2010 av Keiko Tanaka og Michele Vitucci. De har et sterkt fokus på introdusering av talenter og mer etablerte fotografer fra Japan og Sør Korea til et publikum i Tyskland og Europa.

Utstillingen henger på Micheko Gallery i München til og med 2. mars 2013.

Micheko Galerie

Hirosho Watanabe
Hiroshi Watanabe / courtesy Micheko Gallery -
Hiroshi Watanabe / courtesy Micheko Gallery
Hiroshi Watanabe / courtesy Micheko Gallery -
Hiroshi Watanabe / courtesy Micheko Gallery

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu