Helter i Sør Afrika

'New Years Day & The Hero Within' signert sørafrikanske Melanie Cleary vises for tiden i Amsterdam.
I Amsterdam er det nesten til en hver tid en rekke fotoutstillinger verdt å få med seg om man skulle være på de kanter. På Gallery Cultural Speech vises for tiden utstillingen 'New Years Day & The Hero Within' av den sørafrikanske fotografen Melanie Cleary.

- I serien 'New Years Day' har Cleary forsøkt å fange ikoniske individuelle portretter. Portrettene har hun tatt på første dagen i året på den populære North Beach i Durban. Hvert år samles tusener av sørafrianere seg på stranden for å feire starten på et nytt år, forteller assisten ved galleriet Audrey Hulsmans til foto.no.

Den årlige feiringen representerer ikke bare et nytt år, men er også en forberedelse på det nye. For zuluer, den største etniske gruppen i Sør Afrika, er vann en viktig del av deres ritualer.

I den andre serien som vises på utstillingen, 'The Hero Within', stiller Cleary spørsmål ved fysisk identitet, skjønnhet og verdighet.

- I sitt arbeid med denne serien så Cleary på sin rolle som en slags forlengelse av subjektenes strategier for å vise frem seg selv. Og på denne måten skapte hun et nytt medium og kontekst for subjektene i bildene.

Clearys fotografier er forankret i en sosio-politisk tradisjon med et sterkt fokus på portrett.

- Hun fanger essensen av sørafrikansk kultur, tradisjon, ritualer og ikke minst mennesker.

Cleary er bosatt i Cape Town og jobber til daglig som frilansfotograf. Hun har erfaring som fotograf på filmsett og innen det kommersielle fotografiet.

Sjekk ut mer på Clearys hjemmeside
© Melanie Cleary -
© Melanie Cleary
Pool portrait, reclining figure, 2012. Lightjet print, Large, 100 x 72cm, Small, 58 x 44cm
© Melanie Cleary -
© Melanie Cleary
Aden, 2009. Lightjet print, Large, 100 x 72cm, Small, 58 x 44cm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu