National Geographic Photo Contest 2012

Kai-Otto Melau ble stemt til topps av leserne i National Geographic Photo Contest 2012 for et bilde fra Hardangervidda.
Norske Kai-Otto Melau ble stemt frem av leserne og tildelt "Viewers' Choice"-prisen i kategorien People i National Geographic Photo Contest 2012. Prisen fikk han for et bilde tatt under Expedition Amundsen i fjor.

- Løpet kalles «Verdens hardeste skirenn» og er et løp, med ski og pulk som går over Hardangervidda - 100km, Haukeliseter til Sysendalen i Eidfjord. Deltakerne følger den samme ruta som Amundsen gjorde da han forberedte seg til Sydpolen noen år seinere. Forholdene kan variere fra perfekt «påskeføre», til full storm, med sterk vind, snø, regn og tempraturer ned til – 20C i løpet av noen timer, forteller Kai-Otto Melau til foto.no.

Melau beskriver det som veldig moro å vinne en pris i konkurransen. Til daglig jobber han som frilansfotograf og er for tiden også engasjert hos Frelsesarmeen.

Tigerbilde ga førstepris
Konkurransen består av kategorien People, Places og Nature, og det kåres en vinner, og deles ut tre hederlige omtaler samt en Viewers Choice i hver kategori. En av vinnerne blir i tillegg tildelt hovedprisen, som består av $10 000 og en tur til National Geographics hovedkvarter i Washington for å delta i et fotoseminar.

Thailandske Ashley Vincent stakk av med hovedprisen for et bilde av en hunntiger som rister seg tørr.

- Motivets navn er Busaba, en tigresse fra indokina som taes godt hånd om i sitt hjem i Khao Kheow Open Zoo i Thailand. Jeg hadde tatt mange portretter av Busaba tidligere, og det ble mer og mer vanskelig å ta et bilde som var annerledes enn de andre. Muligheten dukket til slutt opp da jeg så Busaba nyte sitt private basseng, og så riste seg selv tørr, uttaler Vincent i en pressemelding.

Førsteplassen i Places-kategorien gikk til kroatiske Nenan Saljic for bildet "The Matterhorn", mens amerikanske Micah Albert fikk førsteplass i kategorien People med bildet "Amongst the Scavngers".

22 000 bilder
Flere enn 22 000 bilder fra fotografer i 150 land ble sendt inn i den årlige konkurransen, som ble juryert over to runder. Alle vinnerbildene kan du se ved å trykke på fanen over.

Les mer om konkurransen på http://ngm.nationalgeographic.com/ngm/photo-contest/

Les også:
Stemt til topps i National Geographic-konkurranse
National Geographic Photo Contest 2011
Vulkanbilde ble årets beste
Kai-Otto Melau/National Geographic Photo Contest - Expedition Amundsen
Expedition Amundsen
Kai-Otto Melau/National Geographic Photo Contest
Viewers' Choice, People
Ashley Vincent/National Geographic Photo Contest - The Explosion!
The Explosion!
Ashley Vincent/National Geographic Photo Contest
Grand Prize
Nenad Saljic/National Geographic Photo Contest   - The Matterhorn
The Matterhorn
Nenad Saljic/National Geographic Photo Contest
Førsteplass i Places

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Børge W.
Herlig bilde av Malau som illustrerer litt av den norske friluftssjela. Nasjonalromantisk selvpining og bakglatte ski. Midtstillingen, det flotte vinterværet og bruken av flater illustrerer godt den absurde scenen:)
11.1.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu