Hells Angels på Nordic Light-programmet

Og også Marcel Leliënhof, Connie Imboden, Einar Sira, Caroline Reistad og Andreas Smaaland.
23-27. april er det igjen duket for fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. I dag ble de første navnene på plakaten annonsert. Det er klart for å stifte nærmere bekjentskap med kjente og mindre kjente fotografer: Marcel Leliënhof, Connie Imboden, Einar Sira, Caroline Reistad og Andreas Smaaland.

Og i Ansikt til Ansikt møter Morten Krogvold talsmann for Hells Angels, Rune «Supern» Olsgaard, kjent fra TV serier som Berserk og Tangerudbakken Borettslag.

Helvetets Engler, en norsk biker- oddyssé
Hells Angels, lurer du kanskje på nå. Hva i alle dager er greien med at de skal være på Nordic Light? Linken er Marcel Leliënhof, og prosjektet «Helvetets Engler, en norsk biker- oddyssé» som han har jobbet med de 3 siste årene. Prosjektet er et portrett av et lukket og myteomspunnet miljø. Det hele skal presenteres på Nordic Light. De lover unike fotografier av det norske Hells Angels-miljøet. Til neste år skal prosjektet komme ut i bokform.

– Da jeg skulle lage en bok om motorsykkelkultur ville jeg starte med den klubben som er størst og vanskeligst å komme inn på, forteller Marcel. - Det har til nå i Norge aldri kommet ut en bok som skildrer innsiden av Hells Angels-miljøet, og det vil bli den eneste boken medlemmene går med på å lage. På verdensbasis eksisterer det kun tre lignende bøker.

Menneskene bak fasaden
- Marcels bilder er enkeltportretter av medlemmene, og fotografier som innfanger essensen av det å være medlem av Hells Angels. Bildene viser menneskene bak fasaden, motorsyklene, tatoveringene og klubbhusene. Marcel har fulgt dem på fester, MC-treff og hjemme sammen med familien, skriver Nordic Light i en pressemelding.

På Nordic Light skal Marcel vise bilder og holde foredrag om Hells Angels. Det blir også Q & A og paneldebatt der HA medlemmer selv vil delta.

Andre navn som ble lansert i dag:

Connie Imboden
Einar Sira
Caroline Reistad
Andreas Smaaland
Marcel Leliënhof -
Marcel Leliënhof
Connie Imboden -
Connie Imboden

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Hermod O.
Tusen takk Nordic Light....nå ble det ikke noen HA i årets festival likevel pga *massiv kritikk*.
Fjellvettregler fins det....som ex - det er aldri for sent........osv.
Marcel bør også snu....og aldri vise de bildene - verken han eller medfotografene kan mest sannsynligvis ikke komme med ultrabra opplysninger som er sannsynlige om hvorfor det er bra å vise miljøet....det hele er en feil vurdering...

Mvh
Hermod
25.1.2013
Gudbjørn Idar H.
Det er også slik at HA redigerer og sensurerer
sine hemligheter, så det er vel grunn også til
å holde seg unna slik en slik reportasje. Det er jo også prinsipiell betenkning. Om HA, Al Quaida,nynazister, lukkede losjer, religøse lukkede samfunn osv. legger opp til markedsføring, så blir det vel ganske så patetisk avstumpet.
Det er i alla fall god grunn for meg og mine å styre unna Nordic Light. Men hvis de er å anse som
vanskligstillte eller funksjonshemmede på noen måte, så fortjener de selvfølgelig eksponering og takhøyde. Men kanskje også at noen innenfor HA ønsker å latterligjøre bandene? GH
23.1.2013
Olav M.
Det var invitasjonen av HA-folk som trigga min reaksjon, jeg kan bare forsikre om: Har ingen sensur-ønsker, nei ! -Men har sterk skepsis mot alt som kan signalisere, at HA "blir tatt inn i varmen" (og her blir de jo faktisk invitert...). Om "Nordic Light" får igang aldri så mye bråk, diskusjon, oppmerksomhet rundt disse bildene, syns jeg ikke at invitasjonen var særlig til sjakktrekk, fra fotofestivalens side !
22.1.2013
Tor-Arne R.
Det er litt drøyt å kalle dette for markedsføring. Er et bilde av en politiker en markedsføring av politikken? Er et bilde av en talibansoldat en markedsføring av Taliban? Skal man sensurere vekk alt man ikke liker? Har dere som er så kritisk, faktisk sett bildene?

Tor-A
22.1.2013
Magnus Vidal T.
Kriminaliser i et samfunn? Du mener at HA ikke har klart det sjøl?
22.1.2013
Olav M.
Til Magnus Thrane: 1) Hva slags "takhøyde" ?? -Å promotere noe som er marginalisert, kriminalisert i et samfunn, det trenger stor "takhøyde", ja ! 2) Om "timing": Enig, irrelevant for festival-ledelsens valg. Men rettsaken understreker "folk flest" sin sterke skepsis og antipati mot HA(undertegnede inklusive), er vel det jeg prøver å uttrykke !
22.1.2013
Magnus Vidal T.
Hva slags takhøyde er det verdt og ta vare på? Timingen er vel ganske enkelt irrelevant!
22.1.2013
Olav M.
Vi må tåle noen utfordringer som publikum, å ta vare på takhøyden koster litt det, osv... -men her var "timingen" særdeles uheldig:
Jfr. rettssaken som foregår i Tromsø i disse dager !
Får ingen gode vibber av den nei...

Hva med festivalens og byens omdømme, nasjonalt vel og merke, ved å invitere representanter for HA ? Muligens skaffes verdifull internasjonal oppmerksomhet, og forhåpentligvis tipper den i positiv lei ?
Her risikerer festivalen å bli oppfattet dithen, at man ØNSKER disse miljøene til seg, noe jeg bestemt mener, at 99% ++ av befolkningen i samtlige norske byer IKKE gjør. Man undres.
22.1.2013
Steinar J.
Markedsføring av kriminelle. Ikke særlig gjennomtenkt.
21.1.2013
Magnus Vidal T.
Latterlig foto.no og Frank Hesjedal. Lavmål og lite gjennomtenkt...
21.1.2013
Gudbjørn Idar H.
Marcel har gått litt feil HA er ikke motorsykkelkultur, det er bandekultur. Riktignok besitter de endel rare, ensarta og lite anendelige motorsykler men - som kulturfaktor i
forhold til anvendelse, teknikk og utvikling er det ikke rare greiene.
Jeg synes det dumt å gi oppmerksomhet til et slikt
bedrøvlig tema.Desse raritetne har ikke vert plagsomt aktiv på VEGER så kanskje de har behov for å bli vist på VEGGER. Jeg slutter meg til Hermod Olsen
21.1.2013
Hermod O.
Det er med blandete følelser jeg ser at det skal fokuseres på Hells Angels. Det negative er at denne gruppen av sk *motorsyklister* - sk. 1 prosent - er en av 3 veletablerte kriminelt belastete miljøer med vold, drap, knark, prostitusjon etc i organiserte former er nok ganske kjent etterhvert og ikke trenger gjenstand for en nydelig innpakket nyskjerrighet i form av bilder og overfladiske og ikke kritiske sp.mål som de fleste presentører gjør i slike rep av å ha vært *godtatt* til å komme inne i ett slikt miljø - det positive er forhåpningen er at det hele gis ett bilde som er usminket rundt bildene - hvilken verden dette er på tale om. Gjør ikke fotografene dette er dette nok ett bevis på at på tross av eminente kunnskaper om fotografering funker nok ikke perspektivene rundt dette prosjektet enn i en boble - sammen med de sk 1%....og det er tragisk.
Grunnen til at jeg skriver dette er at jeg har vært motorsyklist i vel 20 år, har vært mc skribent for endel mc-magasiner og da også fulgt disse sk voldelige mc-miljøene gjennom tidene. Jeg har også sett og opplevd dette. De miljøene er ikke verdt til å presenterers i en naiv fotolinse u spørsmål.
Det er utgangspunktet mitt - så får jeg lese hva fotografene har gjort utenom bildene...kanskje.
Mvh
Hermod
19.1.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu