Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Man In The City (separatutstilling)

Seks år, utallige byer, steder og mennesker, fjærn og nær, er nå blitt til boka og serien Man In The City. Galleri Lista Fyr er stolte over å få presentere Peter Monstads første separatutstilling. De små øyeblikkene i hverdagen...
Galleri Lista Fyr inviterer til fotografiutstillingen Man In The City. 10.02 - 17.03.2013.
Åpningstider: Søndager klokken 14:00 - 17:00. (ellers etter avtale).

Peter Monstad har jobbet med en gatefotografiserie i seks år. Det har nå resultert i en bok og serien med tittelen Man In The City. Venn og tidligere kollega, Knut-Inge Johnsen skriver følgende:

«Gutten ser rett på deg, mens regndråpene treffer den åpne håndflaten og spruter til alle kanter. Bak står en voksenperson med hånda lett hvilende på guttens hode. Hvilket bilde! Hva er det gutten mottar gjennom hånd og hode...? En slags velsignelse – eller kanskje selve livet ? Uansett – blikket hans formidler dette videre, og det slipper ikke taket – selv flere år etter at jeg så bildet første gang.

Peter Monstad har de to viktigste egenskapene, som gjør ham til en av våre fremste gatefotografer: Blikk og timing. Jeg tror dette er mer medfødt enn tillært. Men det er mer: Peter har et brennende ønske om å fortelle, å formidle, og – ikke minst: få oss til å stoppe opp og se oss om i undring, før vi haster videre til våre mer eller mindre viktige bestemmelsessteder.

Men det er enda mer: Bildene forteller om en fotograf med stor empati, ikke bare for menneskene, men også dyrene. Krydret med en umiskjennelig humoristisk snert, blir bildene likevel aldri sentimentale. Jeg tenker at noen av hundebildene hans gjerne kunne ha hatt Elliott Erwitt sin signatur...

Gutten som ser på oss og verden med store øyne, som forteller oss noe han har og som han mottar – noe livsviktig, noe stort han er i kontakt med .. Jeg tenker at Peter her har tatt et selvportrett uten å vite det selv. "En fotograf må ha noe av barnets årvåkenhet i seg som når det ser på verden for første gang, eller som en reisende i et fremmed land, " sier den kjente fotografen, Bill Brandt. Det er Peter.....»

av
Knut-Inge Johnsen
Fotograf / Lærer



Mer om fotografen: www.pm-foto.net

Galleri Lista Fyr
v. Alfred Vaagsvold
Fyrveien, 4563 Borhaug
 - Utstillingsplakat
Utstillingsplakat
© Galleri Lista Fyr & Peter Monstad
Peter Monstad -
Peter Monstad
© Galleri Lista Fyr & Peter Monstad
Peter Monstad -
Peter Monstad
© Galleri Lista Fyr & Peter Monstad
Peter Monstad -
Peter Monstad
© Galleri Lista Fyr & Peter Monstad
 -
Peter Monstad -
Peter Monstad
© Galleri Lista Fyr & Peter Monstad

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Roger H.
Lykke til med utstillingen og gratulerer med bok.
7.2.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu