Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kongelig prakt og tigerjakt

3 generasjoner fra Chitrakar-familien har fotografert det kongelige hoff i Nepal.
På Fotografiens hus er det historiske bilder som gir et innblikk i en atmosfære av føydale familier og konger som står på programmet. Det var en kultur som eksisterte nærmest som en lukket verden inntil 1958.

- Lederne likte å stase opp seg selv og sine kvinner for å vise sin makt og overlegenhet overfor folket i et av verdens aller fattigste land, og ansatte en hoff-fotograf. Nepals unike kulturelle historie er festet på film av tre generasjoner fotografer fra Chitrakar-familien fra 1903 til idag, og er for første gang å se i Norge, skriver Fotografiens hus i en pressemelding.

- Dirgha Man Chitrakar var først maler, siden fotograf for Ranafamiliene fra 1890-årene. Sammen med sin sønn, Ganesh Man, har han dokumentert et enestående stykke kulturhistorie. Ganesh Man’s yngste sønn, Kiran Man, fører arven videre: Han ble den første fotografen i Nepal TV, og er nå leder for fotografene på TV-stasjonen. Fjerde generasjon Chitrakar, Cristeena, har tatt sin utdannelse på de historiske bildene, og arbeider nå i Smithsonian Institute i Washington DC.

Utstillingen åpner torsdag 7. februar klokken 18.

Mer info

Ganesh Foto Lab, Kathmandu - Bonde med hookah 1960
Bonde med hookah 1960
Ganesh Foto Lab, Kathmandu

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Morten Falch S.
Jeg tilbragte nylig 7 måneder i India, og slike tigerbilder finner man i hvert eneste palass. Er ikke særlig rart at tigeren er utrydningstruet når kongelige har slike hobbier...
9.2.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu