Med foto.no til Sør-Afrika

Det er nå blitt 1 ledig plass til vår workshop i Sør-Afrika. Avreise fredag 4. oktober.
Ønsker du å være med? Påmelding og mer informasjon: arnfinn@fotograf-johnsen.no
Tlf: 959 78 228


Detaljert program
Workshop på Facebook

Faglig ansvarlig og workshopleder er fotograf Arnfinn Johnsen. Arnfinn Johnsen er utdannet fotograf, pedagog og i tillegg til å jobbe fra eget studio, underviser han også ved Hamar Katedralskole. I løpet av sine 26 år som fotografi i Norge er han blitt en av de mest premierte. Johnsen har holdt en rekke egne kurs og workshops i Norge, Sverige, Belgia, Island og Italia. Arnfinn er født i 1958 på Senja i Troms og har siden 1992 drevet eget portrett- og reklamestudio i Hamar.

- I Sør-Afrika skal deltakerne få best mulige undervisning, slik at hver enkelt skal heve seg som fotograf og få maksimalt igjen for pengene, forteller Arnfinn Johnsen. - Dette skal vi få til med en kombinasjon av forelesninger, praktisk arbeid og individuell veiledning under workshopen. Hver enkelt blir med andre ord fulgt opp hele vegen, slik at veiledning og tilbakemeldinger kan bli spesialtilpasset og presist.

På workshopen vil Arnfinn gå gjennom følgende temaer:
• Bildekomposisjon
• Kreativ tenkning rundt fotografi/prosjektjobbing
• Fargelære/fargepsykologi
• Portretter
• Reportasjefoto
• Naturfoto (med tips og råd relatert til Sør-Afrika spesielt)

Unik workshop
Det praktiske rundt workshopen er det Backroads Africa ved Ingrid Geertsema og Eirik Gustavsen som tar seg av.

- Jeg er sikker på at vi har klart å sette sammen en unik workshop som kombinerer en mengde forskjellige interesseområder, forteller Eirik Gustavsen. - Om man liker ville dyr, finnes det neppe noe sted i Afrika hvor de ville dyrene er mer synlige og tilgjengelige. For å unngå den verste turiststrømmen og få bilder ikke alle andre har, har vi valgt å reise til de mindre privateide delene av det 2,2 millioner kvadratkilometer store området dyrene beveger seg fritt på.

Unntaket er turen til verdens tredje største Canyon som vi har lagt inn på denne workshopen, Blyde River. Her følger workshopen turistløypa, men det er fordi det ikke finnes så mange alternativer og fordi det ikke er så mange forskjellige måter å oppleve en canyon på.

- Er det kultur og folk som er den fotografiske interessen, så har vi valgt ut et område som er utilgjengelig for de aller fleste. Vi bruker en del tid på å komme oss til dette området, men så er alt til gjengjeld ekte. Intet skuespill iscenesatt for turister og intet ”autentisk håndverk” merket Made in China. Vi har gjort vårt ytterste for å bygge opp denne workshopen rundt de ”ekte” opplevelsene av landet.

Hvorfor Sør-Afrika?
Sør-Afrika-kjenner Gustavsen mener at landet i aller høyeste grad er en god representant for kontinentet Afrika, på både godt og vondt.

- Natur, kultur, ville dyr, variasjon, mentalitet, ødemark, fattigdom og historie. Det sies at man enten elsker eller hater Afrika ... de fleste elsker. Den største forskjellen mellom Sør-Afrika og resten av Afrika sør for ekvator, er infrastruktur. På grunn av dette er det relativt greit å forflytte seg, man kan stort sett få tak i det man trenger og det er relativt trygt å utforske landet på egenhånd.

Sør-Afrika er kanskje det mest sammensatte landet i Afrika sør for ekvator. Intet annet land har så mange folkegrupper, språk og kulturer. Landet ligger også mellom to hav, grenser til både øst- og vest-afrika, har både fjell og lavland og ørken og regnskog.

- Sør-Afrika har så mange variasjoner, at det skal godt la seg gjøre å ikke finne noe man syns er interessant. De fleste i Sør-Afrika er veldig stolte av landet sitt, og hva det har å by på. Man merker at de virkelig ivrer for å vise det til deg, og de er oppriktig nysgjerrige på din reaksjon. Dette er noe jeg merker stor forskjell på om jeg sammenligner Sør-Afrika og andre store ”Safari-land” som for eksempel Kenya og Tanzania.

Fra foto.no blir redaktør Frank Hesjedal med på workshopen. Hesjedal har i en årrekke hatt foto som en stor lidenskap og har de siste årene jobbet med egne personlige fotoprosjekter i tillegg til jobben som redaktør.

Ønsker du å være med? Påmelding: arnfinn@fotograf-johnsen.no

Backroads Africa
Workshopens nettside
Eirik Gustavsen -
Eirik Gustavsen
Eirik Gustavsen -
Eirik Gustavsen
Eirik Gustavsen -
Eirik Gustavsen
Eirik Gustavsen -
Eirik Gustavsen
Eirik Gustavsen -
Eirik Gustavsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu