Cubansk foto på Nordic Light

Sju cubanske fotografer stiller ut under årets Nordic Light festival.
Sju cubanske fotografer stiller ut på årets Nordic Light fotofestival i Kristiansund. Fotoutstillingen House of Cuba skal ifølge pressemeldingen være ”fylt av mystikk, farger, motsetninger og overraskelser.”

- Cubas spesielle situasjon, som følge av spansk kolonisering, og senere amerikansk og russisk dominans, preger fortsatt landet og økonomien. For cubanerne er dagliglivet en historie for seg, og det er derfor å kunne forvente at House of Cuba vil kunne speile noe av deres virkelighet, skriver festivalen videre.

De sju fotografene som skal stille ut er Adrian Fernandez, Pedro Abascal, Leysis Quesada, Raul Cañibano, Irolan Maroselli Vilasuso, Liudmila Velasco og Nelson Ramírez de Arellano. Fotografene jobber innen forskjellige felt, blant annet dokumentar og kunstfoto. De to sistnevnte er både gift og jobber sammen med konseptuelle fotoprosjekter under navnet Liudmila + Nelson, mens Pedro Abascal er blant Cubas mest kjente gatefotografer. Han har dokumentert hjemlandet siden 80-tallet.

- Jeg har alltid med meg et kamera, og fotograferer det jeg ser. Bildene blir til mens jeg lever livet mitt, uttalte Abascal i et intervju med undertegnede i 2007.

Det er ennå ikke klart hvorvidt de cubanske fotografene får anledning til å være tilstede.

To fotografer som helt sikkert kommer, er Magnum-fotograf Alex Webb og hans kone Rebecca Norris Webb. De gjester festivalen for andre gang. Fotografekteparet har fotografert mye på Cuba og har vært med å kuratere utstillingen med de cubanske fotografene i samarbeid med Anne Lise Flavik. I et intervju med foto.no i 2011 uttalte fotografekteparet at nøkkelen til suksess er at - Du må elske det du gjør

Les også:
Hells Angels på Nordic Light-programmet
Avlyser Hells Angels-besøk
Pedro Abascal - Calle de los Mercaderes
Calle de los Mercaderes
Pedro Abascal
Alex Webb - Havana, 2000
Havana, 2000
Alex Webb

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu