Kompaktkamera i DX-format fra Nikon

Nikons nye Coolpix A skal være en "speilrefleks puttet inn i et kompaktkamera".
Nikons første kompaktkamera med DX-sensor ble lansert tidligere i dag. Kameraet ble av Nikon presentert som en "speilrefleks puttet inn i et kompaktkamera" og fremheves som godt egnet til reportasjefotografering.

Den nye Coolpix A inneholder en 16 MP CMOS-sensor i APS-C-format og skal være verdens minste i sitt slag. Kameraet måler 111x64x40 og veier 299 gram inkludert batteri og bildebrikke.

I likhet med D7100 som ble lansert for knappe to uker siden, er også sensoren i dette kameraet uten low-pass filter.

- Det gir de optimale detaljgjengivelser, fargegjengivelser og innhenting av lys, fortalte Jon Aasen, produktspesialist i Nikon Norge.

Sensoren er spesiallaget for kameraet.

Kameraet har et fast objektiv med 18,5 mm brennvidde, tilsvarende 28 mm i fullformat og største blenderåpning er f/2.8. ISO-området er på 100-6400, men kan utvides til 25600. Det er mulig å ta 4 bilder per sekund opptil 26 bilder og fokus kan stilles både automatisk og manuelt.

Det er mulig å fotografere i RAW og filme i full HD.

Størrelsen på kameraet gjør at enkelte funksjoner er utelatt. Det finnes for eksempel ingen søker, men dette er tilgjengelig som ekstrautstyr. Også GPS, Wifi-adapter, solblender og blits finnes som ekstrautstyr.

Coolpix A er i salg fra 21. mars til en pris på 8690,-
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Kjell P.
VIrker umiddelbart som en konkurrent til Leica X1 og X2.
6.3.2013
Morten Ø.
I 2008 lagde Sigma kompaktkameraet DP1. Stor brikke, 4.7 MP x 3 Foveon sensor (15MP ekvivalent) og 28mm fast brennvidde; et speilrefleks i et kompaktkamera ... Velkommen etter Nikon! En DP1 får du brukt for en tusenlapp, gjerne med søkeren. Hører søkeren til Nikon koster $450. Dette er nesten like tragikomisk som Canons M. :-)
5.3.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu