Først og fremst barn

Det siste halve året har fotograf Rebecca Jafari fulgt barn og unge som bor på asylmottak.
4000 barn bor i dag i norske asylmottak. Fotograf og informasjonsrådgiver i Redd Barna Rebecca Jafari har siden høsten 2012 fulgt en gruppe barn ved tre asylmottak. Hun har fotografert dem og intervjuet dem om deres situasjon og hverdag. Resultatet er utstillingen "Først og fremst barn - et portrett av en barndom i asylmottak".

Utstillingen består av fotografier av deres hverdag og utdrag fra samtaler med barna. Jafari har fulgt ti barn og blitt godt kjent med dem. Hun har fanget øyeblikk fra deres barndom - en barndom som er litt utenom det vanlige.

- Til tross for at barna vokser opp i asylmottak er de barn som alle andre barn - med drømmer, håp og mye fokus på lek, forteller hun til foto.no.

I magasinet til Redd Barna utdypper hun:

- På den andre siden har de tanker som er langt fra hva «vanlige» har og de har ikke de samme rettighetene og mulighetene som andre barn. Den dobbeltheten i barndommen er vond å være vitne til.

I tillegg til en tradisjonell utstilling har Jafari laget en multimedieproduksjon hvor stillbilder vises med et lydlandskap over.

Utstillingen åpnes av generalsekretær i Redd Barna, Tove R. Wang. Det blir visning av ”Prinsesse på asylmotak” – en 4 minutters reise i lyd og bilder, og kulturelt innslag ved Sarah Ramin Osmundsen. Det blir servert lunsj og kaffe.

Åpningen mandag 11.mars kl. 12.00 på Caféteatret i Oslo.
Rebecca Jafari -
Rebecca Jafari
Rebecca Jafari -
Rebecca Jafari

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu