Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

FACE TO FACE

Galleri Dobag viser i perioden 11. april til 11. mai en utstilling svart-hvitt-fotografier tatt av Harald Gulli. De ca. 80 fotografiene er for det meste fra 1960-70-årene og motivene er hovedsaklig nære portretter av mennesker og miljø. Bildene er ikke publisert tidligere.
PRESSEMELDING:

Om fotografen:

Harald Gulli, født 19. juli 1946, begynte å fotografere i 20-års alderen. I noen hektiske år hadde han et sterkt fotografisk engasjement. Inspirert av Edward Steichens fotoutstilling “The Family of Man” og av fotografer som Henri Cartier Bresson og Robert Frank “trålet” han gatelangs i Oslo og Europas byer på jakt etter gode motiver. Hovedsaklig mennesker. Resepten var Leica, vidvinkel og TriX svarthvitt film. I bakgrunnen lød Robert Capras “mantra”: “If your picture isn’t good enough, you aren’t close enough”. Resultatet ble en rekke sterke nær-portretter.

Harald Gulli var på slutten av 1960-årene med på å danne “Fotogruppa Vaterland” på ungdomsaksjonen “Et sted å være”. Aksjonen hadde tilhold på gamle nedlagte og nå revne Vaterland skole. Senere fikk gruppa moderne faciliteter på Henie Onstad Kunstsenter. Der deltok han i en gruppe-utstilling i begynnelsen av 70-årene. Han ble innkjøpt av kunstsenteret.

I 1970-årene forlot Harald Gulli fotografien og utdannet seg som grafisk formgiver på Den Grafiske Højskole i København. Siden har han bl.a. jobbet hos Bruno Oldani og hadde i flere år ansvar for det grafiske i arbeidskollektivet Pax Forlag. Fra begynnelsen av 1980-årene har han drevet eget firma innenfor grafisk design.

De siste årenes digitale teknologi samt Galleri Dobags støtte har nå gjort det mulig for ham å oppsummere en tidlig kreativ periode av livet sitt med utstillingen “Face to Face”.

KOM OG SE !
Harald Gulli - Demonstrant
Demonstrant
Harald Gulli
Fra 1.mai 1968
Harald Gulli - Fra Youngstorget
Fra Youngstorget
Harald Gulli
Fredagsfeiring på Youngstorget.
Harald Gulli - 99-åringen
99-åringen
Harald Gulli
Fra den Tyrkiske landsbygda.
Harald Gulli - Hender
Hender
Harald Gulli

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Atle A.
Var der i dag, søndag. Dette er en utstilling som en bør se. Anbefales på det varmeste
28.4.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu