Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Enigma

Digitale fotomontasjer vises i Galleri Vulkan, Oslo
PRESSEMELDING:

Tradisjonelt avbilder fotografier verden foran kamera. Kamerablikket sammenfaller med øyets blikk. Vi møter verden reprodusert og fortolket i fotografiet. Det ferdige bilde har en høy grad av referensialitet til den ytre optiske verden. Men for Stolpmann er referansene til en indre verden like viktig. Fotografiet skal også romme det usynlige – dvs. ideene og forestillingene vi har om verden.

Stolpmann jobber med digitale fotomontasjer. Hun kompletterer verden foran kamera med sine tankemessige forstillinger om verden. Ved å sammenføre mange bildefragmenter fra forskjellige kontekster, prøver hun å konstituere en bildevirkelighet som assosiativt gjenskaper erindringsbilder av autentiske opplevelser, erfaringer og minner.

Hvert bilde består av mange lag. Enkelte montasjer sammenfatter mange ti-talls enkeltmotiver fra helt forskjellige kontekster, men i det ferdige bilde smelter fragmentene sammen til en meta-realistisk helhet som inneholder kontrastrike kommentarer og refleksjoner over urbane møter og situasjoner, teknologi og sivilisasjonens mangefasetterte historie.

Brigitte Stolpmann er utdannet kunstner og fotodesigner fra Fachhochschule für Gestaltung und visuelle Kommunikation, Dortmund. Hun har studert kunstnerisk fotografi under professorene Otto Steinert, Harald Mante, Pan Walther og Gisela Scheidler.

Galleri Vulkan viser ca. 30 av hennes arbeider. Utstillingen åpner lørdag 27.04. kl. 15:00.
Brigitte Stolpmann - A new world
A new world
Brigitte Stolpmann
digital fotomontasje/ pigmenttrykk
Brigitte Stolpmann - Dialog
Dialog
Brigitte Stolpmann
digital fotomontasje/ pigmenttrykk

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu