Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fredskorpsets jubileumsutstilling

Hvordan er det å bo og jobbe i et annet land? Det vet mange tusen fredskorpsere svaret på. I forbindelse med sitt 50-årsjubileum åpner Fredskorpset en fotoutstilling på Rådhusplassen. Utstillingen presenterer bilder og tekster av og med fredskorpsere.
Pressemelding:

Gjennom fotografier og sitater presenterer Fredskorpset noen glimt av hvordan det er å jobbe som fredskorpser i et annet land. Bildene er av høy kvalitet og viser et mangfold av fotografer og kulturer.

Ordfører Fabian Stang åpner utstillingen torsdag 18. april kl 17, og publikum vil også møte tidligere fredskorpser Ingrid Espelid Hovig, som var TV-kokk i Uganda på 60-tallet.

Eksotiske hverdagsbilder
Nesten halvparten av de 32 bildene på utstillingen er tatt av fredskorpserne selv. Vi får se glimt fra deres hverdag i et nytt land og i møte med en ny kultur. Bildene er hentet fra Fredskorpsets fotokonkurranse, der det totalt kom inn 2300 bilder, mange av svært høy kvalitet.

Fotograf og fredskorpser Eirik Folkedal vant førsteprisen med sitt blinkskudd av en capoeira-danser som stuper. Folkedal var på utveksling i Tanzania som dansepedagog, og trente i blant sammen med Stone Town Capoeira når han var på Zanzibar.

- Utvekslingsperioden ga vanvittig mye, både perspektiv og inspirasjon, sier Folkedal. Han legger til at han husker best menneskene han møtte og den utrolige gleden danserne viste ved å kunne drive på med det de liker.

Utstillingen inneholder også bilder av fredskorpsere i deres arbeidssituasjoner, tatt av fotografer som har besøkt fredskorpserne der de bor.

Nytt perspektiv
Over 7000 fredskorpsere har reist til et annet land på utveksling. Og kommet tilbake med ny kunnskap og nytt perspektiv. Her er noen av inntrykkene, som også er en del av utstillingen:

- Å reise ut med Fredskorpset var en opplevelse for livet. Jeg skjønte at det bildet vi får av Afrika gjennom vestlige media ikke en gang rommer halve sannheten
, sier fredskorpser Marte Gammelsæter, som var på utveksling i Botswana.

- Gjennom utvekslingen med Fredskorpset har jeg forelsket meg i et av de fattigste, kaldeste, mest udemokratiske, men vakreste og mest gjestfrie land i verden, sier fredskorpset Helga Lerkelund, som var på utveksling i Tadsjikistan.

- En unik og uvurderlig mulighet til å oppleve noe jeg ellers aldri ville ha opplevd. På tross av mange vanskelige stunder ville jeg gjort det om igjen, sier Eirik Hodne, som var på utveksling i Zambia

Gjennom samarbeid på tvers av landegrenser og kulturer, gir Fredskorpset unge mennesker i Norge og land i Asia, Afrika og Latin-Amerika en mulighet til å oppleve hverandres virkelighet. Tanken er at verden blir litt mer rettferdig når folk blir bedre kjent med hverandre og skaper verdier sammen.

Utstillingen blir stående i Oslo til 15. mai og flyttes deretter videre til Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø.

www.fredskorpset.no/50
Eirik Folkedal - Bildet er tatt i Tanzania der fredskorpser Eirik Folkedal var utvekslet som dansepedagog gjennom Stavanger Kulturskole
Bildet er tatt i Tanzania der fredskorpser Eirik Folkedal var utvekslet som dansepedagog gjennom Stavanger Kulturskole
Eirik Folkedal
Eirik Hodne - Bildet er tatt i Zambia der fredskorpser Eirik Hodne var utvekslet gjennom Norges Idrettsforbund
Bildet er tatt i Zambia der fredskorpser Eirik Hodne var utvekslet gjennom Norges Idrettsforbund
Eirik Hodne
Vidar Stadheim - Bildet er tatt i Nairobi der fredskorpser Vidar Stadheim var utvekslet gjennom Høgskolen i Volda
Bildet er tatt i Nairobi der fredskorpser Vidar Stadheim var utvekslet gjennom Høgskolen i Volda
Vidar Stadheim
Mari Tollefsen - Bildet er tatt i Zambia der Mari Tollefsen var utvekslet som idrettsfredskorpser
Bildet er tatt i Zambia der Mari Tollefsen var utvekslet som idrettsfredskorpser
Mari Tollefsen
Helga Lerkelund - Bildet er tatt i Tadsjikistan der fredskorpser Helga Lerkelund var utvekslet via Naturvernforbundet
Bildet er tatt i Tadsjikistan der fredskorpser Helga Lerkelund var utvekslet via Naturvernforbundet
Helga Lerkelund

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu