Skal kåre årets beste reisebilder

Travel Photographer of the Year 2013 er åpen for innsending.
Konkuransen Travel Photographer of the Year er igjen på jakt etter årets beste reisebilder. Konkurransen er blant verdens største i sitt slag og tiltrakk i fjor bidrag fra fotografer i 90 land.

Flere kategorier
I årets utgave av konkurransen kan du delta i kategorier som Vanishing & Emerging Cultures, Extraordinary og Monochromal. Sistnevnte er ny av året og er inspirert av Ansel Adams. Passende nok er premien derfor også en reise til Nord-California, der Adams tok en rekke av sine mest kjente bilder.

Unge fotografer kan delta i kategorien Young Travel Photographer of the Year, som i år har temaet Crowded Planet. Kategorien er åpen for fotografer under 18 år. New Talent-prisen har temaet Metropolis og er åpen for fotostudenter og amatørfotografer.

Fotografen som har levert de beste bildene i minst to av porteføljekategoriene vinner hovedprisen, The Cutty Sark Award, og får tittelen Travel Photographer of the Year.

Flere norske vinnere
De siste årene har flere nordmenn kommet høyt opp i konkurransen. Hilde Foss og Arne Strømme var blant fotografene som ble hedret i 2012. Året før mottok Johnny Haglund to hederlige omtaler. I 2010 ble Ivar August Bull tildelt "Young Photographers Alliance Emerging Talent Award".

Konkurransen er åpen for alle uansett nivå og nasjonalitet.
I juryen sitter blant annet Steve Bloom, Eamonn McCabe og redaktørene for Condé Nast Traveller, Hotshoe International og Outdoor Photography.

Blant premiene er reiser til Marokko og Nord-California, utstyr fra Fujifilm og penger. Hovedvinneren får tittelen Travel Photographer of the Year, £5000 og et utvalg whisky-flasker fra Cutty Sark. I tillegg skal vinnerbildene stilles ut på Royal Geographical Society i London i 2014.

Frist for å delta i konkurransen er 1. oktober. Mer info på www.tpoty.com
Jan Schlegel -
Jan Schlegel
Marsel van Oosten -
Marsel van Oosten
Poras Chaudhary -
Poras Chaudhary

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu