Sony-konkurranse åpen for innsending

Sony World Photography Awards skal igjen kåre verdens beste fotografer.
I 2013-utgaven av konkurransen stakk Andrea Gjestvang av med selve hovedpremien L'Iris d'Or/Photographer of the Year for sine portretter av Utøya-overlevende. Nå er Sony World Photography Awards igjen på jakt etter årets beste bilder i en rekke kategorier.

Tre konkurranser
Konkurransen er delt i tre, med en del for profesjonelle fotografer, en del for amatører og fotoentusiaster og en for fotografer under 20 år. Den profesjonelle delen av konkurransen skal kåre de beste bildeseriene i 15 kategorier, med temaer som arkitektur, mote, natur, sport og mennesker. Den delen av konkurransen som er åpen for amatører, Open-konkurransen, består av 10 enkeltbilde-kategorier. Det kåres en vinner i hver kategori, og en hovedvinner i hver av konkurransene.

Fotografen som blir kåret til 2014 L’Iris d’Or/Photographer of the Year får en pengepremie på $25 000, ca 150 000 norske kroner, mens tittelen Open Photographer of the Year belønnes med $5000. I tillegg skal vinnerbildene stilles ut på en utstilling på Somerset House i London neste vår.

Åpen frem til januar
Sony World Photography Awards ble arrangert for første gang i 2007 og siden da har det blitt sendt inn mer enn 550 000 bilder fra fotografer i 230 land. Tidligere vinnere inkluderer Vanessa Winship, David Zimmerman, Alejandro Chaskielberg og Mitch Dobrowner.

Konkurransen er åpen for innsending nå, men dersom du vil delta har du god tid på deg. Amatør- og ungdomsfotografer har frem til 6. januar, mens for profesjonelle fotografer går fristen ut 9. januar.

Mer informasjon på www.worldphoto.org

Se tidligere års vinnerbilder her:
Dette er årets beste amatørfotografer 2013
Ble årets Sony-fotograf
Sony har kåret årets beste amatørbilder
Dette er årets Sony-fotografer
Sony World Photography Awards 2010
Andrea Gjestvang/Moment - One Day in History
One Day in History
Andrea Gjestvang/Moment
VInner av L'Iris d'Or/Photographer of the Year 2013
© Christian Åslund, Sweden, 1st Place, Campaign, Professional Competition, 2013 -
© Christian Åslund, Sweden, 1st Place, Campaign, Professional Competition, 2013

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu