3 - Slik rangerer du bilder

I del 3 i vårt Lightroom-kurs ser vi på hvordan man rangerer bilder

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Espen F.
Syntes Henrik kommer med gode poeng. Det er som han sier, mange forskjellige måter å rangere bilder på, men det viktigste er å finne et system som passer for en selv, og jobbe konsistent ut i fra den.
28.6.2013
Steinar H.
Etter noen år med frustrasjon over alt for store backuper pga dårlig sletting av bilder, har jeg gått for det Øyvind foreslår her. Rangerer alt som er verdt å spare på (kanskje 1/3) med en stjerne, deretter to stjerner og eventuelt videre til tre stjerner, alt etter hvor mange sorteringer jeg tar. Når det er gjort filtrerer jeg vekk de med stjerner og sletter resten uten å tenke mer på det. De ytterst få gangene jeg har angret på det er vel oppveid av mindre å lagre og bedre arkiver.
26.6.2013
Henrik Eidem K.
Før man begynner med karaktergiving så kan det være lurt å tenke over hva de forskjellige karakterene skal bety for en selv, slik at man har et konsistent system. For eksempel. er 5 stjerner de beste bildene man tok den dagen eller de beste man har i hele samlingen? Klarer man å skille mellom bilder med 1 og 2 stjerner? Kan bilder med 1 stjerne like godt bare slettes? Går det på teknisk kvalitet eller hva bildet betyr for en selv?
Det er lurt å ta stilling til dette før man setter i gang.

Et tips for å gjøre det enda raskere å gi karakter: skru på caps lock og man går automatisk til neste bilde når man har gitt en karakter. Da slipper man å bla med piltastene.
25.6.2013
Øyvind H.
ikke bedre, det er feil å si men et alternativ en kan prøve ;-)
21.6.2013
Øyvind H.
Si en har 100, eller 2-300bilder å rangere i slengen, da ville jeg tro at det er bedre å gå igjennom først med 1stjerne, så sortere etter hvilke som fikk minst 1stjerne, så dele ut 2 osv til en har kommet frem til de aller beste bildene.
21.6.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu