Månelyst på Saga

Ufiltrert natur og håndlagde glober. Stig Weston og Travis Hocutt stiller ut hvert sitt kunstverk med månen i fokus på Saga Senter for fotografi i sommer.
Månen står i fokus i sommerens utstilling på Saga Senter for fotografi i Inderøy i Nord-Trøndelag. Utstillingen Månelyst viser kunstverk av de de to kunstnerne Stig Weston og Travis Hocutt, som på hver sin måte formidler noe av mystikken rundt det myteomspunne himmelobjektet.

Natur uten filter
Stig Weston viser en serie med fotogrammer, bilder laget uten kamera, som har blitt til i skogen i måneskinn. Film har blitt hengt opp blant trær om natten og belyst av månen for å skape et ufiltrert bilde av naturen.

- Det spesielle med denne teknikken er at du ser verden fra der hvor filmen er og ikke gjennom et kamera. Dette er det du ville sett hvis du lå inne i buskene, det er blikket fra det ville dyret, forteller Weston til foto.no og beskriver prosjektet som "å la naturen ta sitt eget selvportrett."

Oppvokst ved skogkanten i Oslo, har han ønsket å gå tilbake til barndommen og følelsen og frykten for den norske skogen.

- Jeg ville gjenskape følelsen som et dyr eller et lite barn uten språk har. Målet har ikke vært å utforske teknikk, men å lage fotografi som viser en annen måte å se på enn det vi vanligvis gjør.

Vårt inntrykk av månen
Den amerikanske kunstneren Travis Hocutt har laget en installasjon bestående av rundt 30 håndlagde glober som skal forestille månen.

- Jeg er interessert i disse rommene og stedene du og jeg ikke kan reise til, men som vi gjennom fotografier, beskrivelser, avisartikler og kart tror at vi kjenner og forstår, forteller Hocutt til foto.no.

Globene er laget av semi-transparent papir påtrykket nettopp slik informasjon om månen. Sammen danner globene en måneformasjon midt i utstillingsrommet.

Kontrastfylte kunstverk
Samspillet og kontrastene mellom de to kunstverkene er en viktig del av utstillingen.

- Mens Weston er opptatt av å gi oss et korrekt avtrykk av naturen uten menneskeskapt filtrering, så er Hocutt fascinert av hvordan vi kan danne oss et bilde av et sted uten noen gang å ha vært der selv, skriver galleriet i en pressemelding.

- Sammen skaper disse to kunstnerne en dialog om informasjon og håndtering av denne og hvordan det igjen påvirker våre opplevelser.

Utstillingen vises i samarbeid med Midt-Nordisk Kunstfestival og festivalkunstner Solveig Lønseth. Månelyst åpner på Saga galleri, Sundsøya 11, Inderøy førstkommende torsdag 27. juni med en galleri talk kl. 19 og offisiell åpning 19.30. Utstillingen varer frem til 20. august.
Stig Marlon Weston -
Stig Marlon Weston
Travis Hocutt -
Travis Hocutt
Fra installasjonen "Body of the Moon"

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu