70D med raskere fokus

Canon lanserte både nytt kamera og ny teknologi. Den nye brikken som har fått plass i EOS 70D skal gi raskere autofokus ved filming og bruk av Live View.
Dagens lansering fra Canon fokuserte vel så mye på den nyutviklede teknologien som befinner seg inne i kameraet, som på selve kameraet. Canon EOS 70D er det første kameraet som inneholder den såkalte Dual Pixel CMOS AF-teknologien. Denne skal gjøre det raskere å fokusere ved filmopptak og ved fotografering med Live View.

- Den består av en bildebrikke der alle pikslene er delt i to. Hver av pikslene har en A og en B-side som kan lese lyset uavhengig av hverandre. Alle pikslene kan brukes til å lese av både bilde- og fokusinformasjon, uttalte Canons produktspesialist Trond Sliper under lanseringen i dag.

Sensoren har 20,2 millioner piksler med totalt 40,3 millioner fotodioder. Fotodiodene kan leses av hver for seg til fasedetekterende autofokus, eller samlet som bildepiksler. Fordi alle pikslene kan brukes til begge deler, skal ikke den nye teknologien gå ut over bildekvaliteten, hevder Canon.

Teknologien skal ifølge Canon gi like rask autofokus ved bruk av fotografering i Live View, som når du bruker søkeren. I tillegg skal fokuseringen under filmopptak være jevnere og mer presis.

- Det vi ønsker er å utligne forskjellene mellom vanlig fotografering, Live View og filming, uttalte Canon på pressekonferansen.

Hittil skal 103 objektiver være testet med den nye teknologien, men Canon antar at flere objektiver enn dette vil være kompatible.

EOS 70D erstatter 60D og befinner seg i den såkalte entusiastklassen. Den har 20.2 megapiksler, 14-bits Digic 5+-prosessor og tar opptil 7 bilder pr sekund i serier på opptil 65 JPEG-bilder eller 16 RAW-bilder. Kameraet har i tillegg integrert Wi-fi, som du kan bruke til å dele bilder og fjernstyre kameraet. Den 3 tommer store berøringskjermen er vridbar, og ISO-området er 100 til 12800, med mulighet for å utvide til 25600. Den har mulighet for filmopptak i Full HD i 30, 25 eller 24 bilder i sekundet og 60 og 50 bilder i sekundet i 720p-oppløsning.

Kameraet vil være i salg i siste halvdel av august til en veiledende pris på 9 999 kroner.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu