Houge i San Fransisco

I tre år har Christian Houge jobbet med et fotoprosjekt om ulver. Denne sommeren stilles det ut i San Fransisco.
Førstkommende lørdag åpner Christian Houge separatutstillingen "Shadow Within" på Hosfelt Gallery i San Fransisco. Utstillingen består av en serie intime bilder av ulver.

Prosjektet har han jobbet med siden 2010, da han møtte en ulveforsker som kurset han i sikkerhet og språk i omgang med ulveindivider i flokk. Houge ønsket å finne og vise de sidene ved ulven som også finnes i mennesker. Snart sto han ansikt til ansikt med sine egne skyggesider.

- Ved å studere ulven så nært fikk jeg innblikk i andre sider som mennesket ikke viser så rent som dette misforståtte dyret. Sosialt hierarki, aggresjon, grenser, det seksuelle og frykt er noe som ulven viser helt åpent. Dermed er kommunikasjonen en helt annen enn hos menneskene. Myter om hva ulven representerer har skapt en enorm avstand mellom mennesket og ren natur. Alt vi undertrykker av natur i oss blir en kraftig kontrast til det tynne laget av kultur og regler som ligger på overflaten. Dette synes jeg er utrolig spennende, forteller Houge til foto.no.

Forholdet mellom natur og kultur
Det er en fascinasjon for nettopp dette underliggende, det som ligger bak myter og frykt, som drev Houge til å starte et prosjekt om ulver.

- Jeg har alltid vært opptatt av å stille spørsmål og ikke nødvendigvis sluke det som blir fortalt i det tilfeldige samfunnet vi lever i, forteller Houge og legger til at det er mennesket som er den største fascinasjonen.

- Menneskets tilstand er en stor paraply som mine kunstprosjekter går innunder. Her handler det ofte om menneskets relasjon til seg selv gjennom å utforske forholdet mellom natur og kultur, forteller Houge, som tidligere har fotografert blant annet japansk subkultur og arktisk teknologi.

Stiller ut med kjente kunstnere
Houges ulveprosjekt skal pryde veggene i galleriet side om side med store navn som Joseph Beuys og Ed Ruscha. Gruppeutstillingen "Call of the Wild" vises som en følgeutstilling til Houges bilder og inneholder ifølge galleriet "arbeider som reflekterer vår primale, seiglivede trang til å erobre og omfavne naturen".

- Det er virkelig en ære å få min soloutstilling støttet av store navn som Alan Roth og Joseph Beuys. Dette er navn jeg aldri trodde jeg skulle stille ut med og nå skal de støtte opp under min utstilling. Det er utrolig gøy for meg, sier Houge, som tidligere har stilt ut i Oslo, London, Paris og New York.

Dette er tredje gang Christian Houge stiller ut på Hosfelt Gallery i San Fransisco. Utstillingen åpner 20. juli og henger frem til 17. august.
Christian Houge -
Christian Houge
Christian Houge -
Christian Houge

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu