Det gode liv

Jon Gunnar Henriksen har dokumentert hverdagsliv og naturinntrykk i Gausdal.
Siden tidlig sommer har utstillingen 'Det gode liv' hengt i Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad i Gausdal.

- 'Det gode liv' springer ut av tidligere prosjekter, men består hovedsakelig av nye fotografier og fotografier som ikke har vært benyttet i prosjektet 'Kom til Gausdal'. Vi strever med å finne det gode liv, men har lett for å glemme at det er nettopp gjennom det nære og daglige dette oppleves. Svart-hvitt-fotografier er benyttet for å rette oppmerksomheten mer mot "handlingen" i bildet, forteller Jon Gunnar Henriksen til foto.no.

I en årrekke har Henriksen jobbet med å dokumentere Gausdal. Gjennom sitt firma har han blant annet jobbet med å presentere hva Gausdal har å by på for innflyttere, turister, etablerere og egne innbyggere.

- I løpet av perioden fram til februar 2012 ble det foretatt over 100 turer ut for å fotografere aktiviteter i bygda. Resultatet ble 6 forskjellige videoer som er lagt ut på YouTube på kanalen «Kom til Gausdal». I fjor sommer ga vi også ut ei ren bildebok med samme tema. For øyeblikket arbeider jeg med fortsettelsen på YouTube-prosjektet «Kom til Gausdal» med nye videoer, denne gangen med mer levende bilder.

Jon Gunnar Henriksen har interessert seg for fotografi siden ungdomsskolen. For å kunne levere et godt produkt til sine kunder gjennom sitt firma, har han vært på kurs og workshops med blant annet Morten Krogvold, CF Wesenberg og Pål Hermansen.

Tidligere har Henriksens utforskning av Gausdal resultert i utstillingen 'I Wilses fotospor i Gausdal', hvor han gjenskapte flere av motivene Anders Beer Wilse fotograferte i bygda for om lag hundre år siden.

'Det gode liv' består av 22 svart-hvitt-bilder som viser det gode liv fra nærområdet i og omkring Gausdal. Utstillingen vises i Folkestua på Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad i Follebu i Gausdal fram til 31. august 2013. Åpent alle dager klokken 11.00 til 17.00.
Jon Gunnar Henriksen  -
Jon Gunnar Henriksen
Jon Gunnar Henriksen  -
Jon Gunnar Henriksen
Jon Gunnar Henriksen  -
Jon Gunnar Henriksen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu