Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotografi mellom fiksjon og virkelighet

Fotografiens Hus og Morten Løberg presenterer 11 toneangivende norske fotografer.
«Fotografi mellom fiksjon og virkelighet» er både en utstilling og bok. I boken presenterer fotograf og skribent Morten Løberg 11 ledende og toneangivende norske fotografer: Jim Bengston, Ann Christine Eek, Rune Eraker, Christian Houge, Rune Johansen, Tom Martinsen, Jamie Parslow, Per-Anders Rosenkvist, Cathrine Wessel, Bjørn Winsnes og Rolf M. Aagaard.

– Dagens fotografi er mer grenseoverskridende enn før. Forskjellige sjangere låner fra hverandre, og uttrykkene endres. Flere og flere fotografer beveger seg i grenselandet mellom fiksjon og virkelighet, sier Morten M. Løberg i en pressemelding. – Det betyr mindre "båstenkning", og større fokus på innhold og kvalitet. Dette kommer tydelig til syne i form av blant annet mer subjektiv og personlig fotojournalistikk – og et utvidet kunstfotobegrep.

I følge pressemeldingen presenterer boka et bredt spekter av norsk fotografi, fra reklame og fagfoto til fotojournalistikk, dokumentarfoto til mote- og kunstfoto – eller en kombinasjon av sjangere.

«Fotografi mellom fiksjon og virkelighet» er på 144 sider og koster 295 kroner. Boka er utgitt på Fotografisk forlag. Utgivelsen er støttet av Norske fagfotografers fond og Pressens faglitteraturfond. Intervjuene i boka er tidligere publisert i tidsskriftet Fotografi mellom 2003 og 2010.

Utstillingen «Fotografi mellom fiksjon og virkelighet – 11 norske fotografer» vises i Fotografiens hus i Oslo fra 8. august til 1. september.
Rune Johansen -
Rune Johansen
Jim Bengston -
Jim Bengston

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu