Wilses Norge

Anders Beer Wilses håndkolorerte lysbilder fra Norge stilles ut på Teknisk museum denne høsten.
Denne høsten vises utstillingen "Mitt Norge: Wilse" på Teknisk museum i Oslo. Her vises en rekke håndkolorerte lysbilder av forskjellige motiver fra Norge, fotografert av Anders Beer Wilse på begynnelsen av 1900-tallet.

Wilse var Norges mest kjente fotograf i første halvdel av 1900-tallet, og reiste landet rundt med kameraet. Bildene som skal vises i denne utstillingen ble brukt under lysbildeforedrag Wilse holdt i inn- og utland mellom 1910 og 1945 og inneholder motiver som Lofotfisket, snødekte fjell, tømmerhytter og vannkraftutbygging.

– Fjell og natur ble tidligere sett på som stygge og med liten nytteverdi. Nå vokste det frem en romantisk og estetisk, ja nesten erotisk forståelse. Naturen skulle erobres, nytes og besittes. Gjennom strabasiøse vandringer blant bratte fjell og høye trær, frem til utsiktspunkter der landskapet i all sin storslagenhet kunne gripes, fanget Wilse det nye Norge. Han evnet å bidra til, og speile, den nye forståelsen av naturen, Norge og nordmenn, forteller prosjektleder og fotoarkivar Thale Sørlie i en pressemelding.

Utstillingen "Mitt Norge: Wilse" åpner på Teknisk museum 5. september og henger fram til 15. desember.

Les mer om Anders Beer Wilse i artikkelen Fotograferte Norge på kryss og tvers
Anders Beer Wilse - Snebad
Snebad
Anders Beer Wilse

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu