Nye landskap fra Per Berntsen

Per Berntsen viser nye landskapsbilder på Galleri Riis.
I kveld åpner utstillingen "Metsä - nye landskap" på Galleri Riis i Oslo. I utstillingen vises 10 av Per Berntsens nye bilder tatt nord i Sverige og Finland sommeren 2013.

- Utstillingen "Metsä - nye landskap" er et utvalg bilder fra første del av et større prosjekt hvor Berntsen gjør en kunstnerisk dokumentasjon av taigaen, landskapet som binder Russland, Norge, Finland og Sverige sammen i de nordlige delene, skriver galleriet.

Galleriet omtaler prosjektet som en typologisk oversikt, og uttaler at bildene har et klart modernistisk uttrykk.

- Gjennom den usedvanlige detaljrikdommen og skarpheten i disse verkene, får det mennesketomme og tilsynelatende monotone landskapet en nesten foruroligende intensitet. De inviterer til en bredere refleksjon over de etniske, historiske og politiske aspektene ved det geografiske området, men også den dypere følelsen av tilhørighet som de fleste skandinaver fornemmer i møtet med dette landskapet.

Berntsen er blant landets mest anerkjente kunstfotografer og hans arbeider er inkludert i samlingene til blant annet Museum of Modern Art i New York, Bibliothèque Nationale i Paris og Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design i Oslo.

Utstillingen "Metsä - nye landskap" åpner på Galleri Riis 5. september og varer frem til 6. oktober.
Per Berntsen -
Per Berntsen

Relaterte artikler Relaterte artikler:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
stephen b.
?
5.9.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu