Fotopris til Pål Hermansen

Pål Hermansen har blitt tildelt Fritz Pölking Prize 2013 for serien "Car Cemetery - A Wildlife Reserve“.
Det er med en serie bilder fra en bilkirkegård i Sverige at Pål Hermansen har blitt tildelt årets utgave av den internasjonale fotoprisen Fritz Pölking Prize.

Natur møter kultur
Bildene viser en interaksjon mellom natur og kultur, der naturen er i ferd med å ta bolig i bilvrakene. Prosjektet har Hermansen holdt på med i et par år.

- Jeg ble fascinert av hvor mye liv det var rundt disse bilene. Dette er et kjent sted rett over grensen i Varmland, men alle som har vært der har bare fokusert på bilene, uten å se seg mer rundt. Her er det jo masse gjemmesteder og mye mat for allslags liv, forteller Hermansen til foto.no.

- Jeg er dessuten fascinert av hvordan naturen tross alt vinner til slutt, selv om menneskene tror de er naturens herskere. Naturen bruker litt lenger tid, men trekker det lengste strået.

- Ambisiøst naturfotografi
Juryen begrunner prisen med at serien viser et annerledes hverdagsliv i naturen.

- I denne fantastiske eventyrfortellingen av bilder har hvert bilde blitt nøyaktig komponert og satt i perspektiv, uventet og uforglemmelig i deres stille floke av liv og forfall. Pål Hermansen presenterer dette temaet på en måte som er rett frem og fremmed såvel som intimt og drømmende, et perfekt eksempel på ambisiøst naturfotografi, uttaler juryen i en pressemelding.

Prisen deles ut av den tyske naturfoto-organisasjonen GDT (Gesellschaft Deutscher Tierfotografen), som også står bak konkurransen GDT European Wildlife Photographer of the Year.

Et av bildene i serien fikk også en andreplass i fjorårets Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year.
GDT EWPY 2013, Fritz Pölking Prize, Pål Hermansen - The power of nature
The power of nature
GDT EWPY 2013, Fritz Pölking Prize, Pål Hermansen
This birch tree has grown to substantial dimensions inside the old Volkswagen, demonstrating the real power of nature. The wrecked vehicles often act as greenhouses for the plants making them grow faster and bigger than in nature.
GDT EWPY 2013, Fritz Pölking Prize, Pål Hermansen - Tit silhouette
Tit silhouette
GDT EWPY 2013, Fritz Pölking Prize, Pål Hermansen
In winter, the birds frequently search in and around the cars for food as both insects and seeds are plentiful.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu