Juryen i femte runde er på plass

Marie Sjøvold, Maria Lundberg og Jan Johannessen stiller i juryen i femte runde av Fotografen 2013.
Fotografen 2013 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no.

Femte runde av Fotografen 2013 er godt i gang og temaet denne gangen er Norge. Med oss i juryen har vi Marie Sjøvold, Jan Johannessen og Maria Lundberg.

I denne runden ønsker vi en serie på 3-8 bilder, og deltakerne har stor frihet når det gjelder innhold:

"I denne runden er det lagt opp til en bred tolkning av temaet Norge. Vi ønsker serier eller prosjekter som på en eller annen måte viser hva Norge er, kan være eller har vært. Vi oppfordrer deltakerne til å være kreative, tenke nytt og gjerne vise sider ved Norge som vi ikke ser i det daglige nyhetsbildet."

Vil bli overrasket
Marie Sjøvold er kjent for sine ofte personlige fotoprosjekter og stilte blant annet ut tidligere i år på Nobels Fredssenter. Hun har gitt ut flere fotobøker og jobber også som mentor.

- Seriens innhold, oppbygning og det helhetlige inntrykket er viktig. Også liker jeg å se en ekte tilstedeværelse i bildene, sier Sjøvold.

Maria Lundberg har en allsidig bakgrunn og jobber blant annet som fotograf, forfatter og skribent. Hun er fast tilknyttet redaksjonsmedlem i foto.no.

- Jeg ser etter det som overrasker og forundrer, og som samtidig gir meg en følelse av dette, det er typisk Norge! Kanskje er det likevel noe helt utypisk. Noe som får meg til å tenke på Norge og det norske på en ny måte. Teknikk og komposisjon må spille på lag med motivet. Derfra er alt mulig!

Jan Johannessen er bildesjef for DNs lørdagsmagasin. Han har jobbet i flere år som fotograf for en rekke medier, inkludert VG.

- Jeg ser etter noe som forteller en historie, noe som overrasker og forteller meg noe jeg ikke vet allerede, sier Johannessen.

Frist 15. oktober
Fotografen 2013 går over seks runder i hele 2013. Femte runde av konkurransen åpnet for innsending 15. september og frist for å delta er 15. oktober ved midnatt.

Fotografen 2013 er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer av foto.no. Bli medlem her

Les mer om konkurransen og delta her
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu