Fotofest i Tromsø

8-12. oktober går fotofestivalen Polar Fokus av stabelen i Tromsø.
For femte gang arrangeres fotofestivalen Polar Fokus i Tromsø. Blant innholdet i år er det italiensk fotografi, dokumentarfotografi og portrettfoto. Festivalen består av utstillinger, bildevisninger, workshops og foredrag.

Utstillingen ’Italiensk fotografi – et mestermøte’ blir nok en av godbitene under årets festival. Arbeider signert fotografene Piergiorgio Branzi og Gianni Berengo Gardin vises da for første gang i Skandinavia.

- Begge to startet sine karrierer på 1950-tallet, påvirket av samtidens pionerer innen den dokumentariske sjangeren. Deres bilder av etterkrigstidens Italia og andre deler av Europa er formidlet gjennom utallige utstillinger og bokutgivelser. I 1994 stilte begge fotografene ut ved Guggenheim Museum i New York, som to av det tjuende århundrets store mestre, skriver Polar Fokus i en pressemelding.

Fredag kveld er viet dokumentarfotografiet. Da blir det presentasjon av anerkjente fotografer som Pieter Ten Hoopen, Marcus Bleasdale og Andrea Gjestvang.

- Det blir også en utstilling av Cato Lein på festivalen, finnmarkingen som er kjent i Sverige for sine portretter av kunstnere og forfattere. Lein er blitt et bindeledd mellom Polar Fokus og det fotografiske miljøet i Stockholm. Han stiller ut på G i Tromsø med ’Franks Wild Years’.

Tromsø fotoklubb er representert på festivalen med utstillinger og foredrag av naturfotograf Brutus Östling.

Polar fokus åpner tirsdag 8. oktober og varer til og med lørdag 12. oktober.

Polar fokus

Oppdatert: Brutus Östling har meldt frafall og er erstattet av Christian Houge.
Marcus Bleasdale -
Marcus Bleasdale
Cato Lein -
Cato Lein

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu