Åpner nytt fotogalleri

Helene Gulaker Hansen savnet flere visningssteder for fotografi i Norge. I helgen åpnet hun Shoot Gallery, med Sølve Sundsbøs første separatutstilling i hjemlandet på veggene.
- Da jeg var på Paris Photo i fjor ble jeg helt overveldet. Alle galleriene som stiller ut viser det beste de har og det var så mye fantastisk å se. Og bare en norsk fotograf var representert, forteller Helene Gulaker Hansen.

Episoden fikk Gulaker Hansen, som har bakgrunn som fotograf og kunstmanager, til å tenke. Ikke bare på mangelen av norske fotografer på en av verdens viktigste fotomesser, men også på at de mange gode bildene som ble stilt ut, ikke ville bli vist i Norge. Til det har vi for få visningssteder som konsentrerer seg bare om fotografi, mente hun.

Et år senere er hun i ferd med å åpne dørene til et nytt, privat kunstgalleri for fotografi i Oslo. Shoot Gallery skal vise både kjente og uetablerte norske fotografer, samt internasjonale navn.

- Jeg vil vise alt det som skjer der ute, og vise det som skjer her hjemme, der ute, forteller hun.

Pangåpner med Sølve Sundsbø-utstilling
Galleriet pangåpner med det som blir Sølve Sundsbøs aller første separatutstilling i hjemlandet, "Rosie og 21 menn". Utstillingen er kuratert av svenske Greger Ulf Nilson som tidligere har vist to utstillinger med Sundsbø på Gun Gallery i Stockholm.

- Dette er ikke en utstilling som viser hva Sølve Sundsbø har fotografert de siste tjue årene. Det er en utstilling som forandrer vår oppfatning av virkeligheten på et vis, uttaler kuratoren på galleriets hjemmeside.

Sundsbø har gjort stor suksess som motefotograf fra sin base i London, der han har holdt til siden 1995. Han har fotografert for en rekke motehus og magasiner, og vant i 2011 en Emmy for en serie med videoportretter av 14 Oscar-vinnere, laget på oppdrag for New York Times. Her hjemme er han nok imidlertid mest kjent for en serie med bilder av kongefamilien, som fikk stor medieoppmerksomhet i 2011, ikke minst her på foto.no.

Paris Photo er målet
Deler av programmet fremover offentliggjøres først på lørdag, men Gulaker Hansen kan fortelle at hun sikter høyt med utstillingene også i fremtiden.

- Jeg er i ferd med å bygge opp et nettverk med kuratorer, både norske og utenlandske. Jeg vil hente inn de flinkeste folkene hele veien for å kuratere utstillingene, sier hun, og forteller samtidig at hun har et klart mål:

- Målet mitt er å bli vurdert for Paris Photo. Da må man ha drevet i tre år, så jeg håper på å være representert i 2017, kanskje allerede i 2016.

Utstillingen "Rosie og 21 menn" åpner på Shoot Gallery lørdag 26. oktober kl. 14, og Sundsbø vil selv være til stede på åpningen. Utstillingen henger frem til 7. desember.
Sølve Sundsbø - Gareth 2
Gareth 2
Sølve Sundsbø
Johs. Bøe -
Johs. Bøe
Helene Gulaker Hansen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Anne Lise F.
Så kult! Gratulerer med åpning i morgen.
25.10.2013
Henry W.
Så bra! Det var en gledelig nyhet!
25.10.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu