Hetherington-stipend til Olivier Jobard

Den franske fotografen Olivier Jobard er tildelt årets Hetherington-stipend for prosjektet “Dream of a Rain of Perfume”.
Fotografen og filmskaperen Tim Hetherington ble drept i Libya i 2011. For å hedre hans navn og arbeid opprettet Human Rights Watch og World Press Photo Hetherington-stipendet. Intensjonen er at stipendet skal gå til en fotograf for å fullføre et pågående prosjekt.

I år tildeles stipendet på 20.000 Euro den franske fotografen Olivier Jobard for prosjektet “Dream of a Rain of Perfume”. Prosjektet viser den menneskelige siden ved migrering. Jobard har fulgt to unge menn som har blitt truet av Taliban. Gjennom video og fotografi viser han farlige grensekrysninger når mennene flykter til Europa, men også intime og humoristiske øyeblikk. Mennene drømmer om å komme seg til Paris, en by hvor de har hørt at helikoptre sprayer den med parfyme hver eneste morgen. Og derav også tittelen til prosjektet: “Dream of a Rain of Perfume”.

En samlet jury trekker frem Jobards hengivenhet og også hans visuelle og narrative dyktighet.

- Jobard har en utmerket tilnærming til både video og foto, og bruker disse mediene til å fortelle en meningsfull og viktig historie. Når man ser mennene forlate en tilværelse som talibansoldater for å søke lykken i Europa, blir man som betrakter trukket inn i livene deres. Man vil vite hva som skjer med dem. Jobard bruker overraskelser i hverdagen og anekdotisk historiefortelling til å vise den menneskelige siden av en global utfordring som er vanskelig å forstå. Han får oss til å bry oss om disse folkene. Empati og humor er viktige elementer i arbeidet hans. Selv under de verste forhold tillater han betrakter å puste og smile litt, uttaler juryen.

Det er tredje gang stipendet deles ut. Tidligere har det gått til spanske Fernando Moleres og amerikanske Stephen Ferry.

Olivier Jobard
Olivier Jobard, Myop / 2013 Tim Hetherington Grant -
Olivier Jobard, Myop / 2013 Tim Hetherington Grant
Olivier Jobard, Myop / 2013 Tim Hetherington Grant -
Olivier Jobard, Myop / 2013 Tim Hetherington Grant

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Elias B.
Jeg anbefaler en dokumentar om Tims liv og fotoarbeid i Liberia/Afghanistan (Restrepo) og Lybia. Den heter "Which way is the frontline from here ?" (traileren: http://www.youtube.com/watch?v=iEpIiAL6y8M)
18.11.2013
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu