Disse kan få Deutsche Börse-pris

Fire fotografer kjemper om prisen for å ha laget det siste årets mest betydningsfulle fotografiske verk.
Hvert år deler The Photographers' Gallery i London ut £30 000, eller nærmere 300 000 kroner, til en fotograf som har utgitt en bok eller vist en utstilling som har tilført fotografiet noe betydnignsfullt i løpet av det siste året. Fotografer fra fire forskjellige land er i år nominert til Deutsche Börse Photography Prize 2014: spanske Alberto Garicía-Alix, tyske Jochen Lempert, irske Richard Mosse og amerikanske Lorna Simpson.

- Alle årets nominerte fremmer spennende nye måter å utvide vår tenkning om mediet, uttaler juryformann Brett Rogers i en pressemelding.

Alberto García-Alix er nominert for publikasjonen Autorretrato/Selfportrait, La Fabrica Editorial som ble utgitt i år. I februar besøkte vi utstillingen med samme navn som ble vist i Barcelona. Vår journalist beskriver bildene som en "balansegang mellom livet og døden, lyset og mørket." García-Alix har fotografert seg selv gjennom nærmere fire tiår med et liv levd gjennom diktaturets fall i hjemlandet, dopmisbruk og flyktige affærer.

Jochen Lempert er nominert for utstillingen ved samme navn som ble vist på Hamburger Kunsthalle i sommer. Den tyske biologen bruker fotografiet til å studere mennesker og naturen og fotograferer utelukkende i svart/hvitt.

Richard Mosse er nominert for utstillingen The Enclave som ble vist på den irske paviljongen under Venezia-biennalen i år. Ved bruk av utgått film fra militæret som fanger infrarødt lys, har han skapt en serie med bilder fra Kongo med et uvanlig uttrykk. De sterke og unaturlige fargene beskrives som en måte å "finne en alternativ strategi for å kunne kommunisere denne komplekse og grusomme voldssyklusen".

Lorna Simpsons utstilling Retrospective på Jeu de Paume i Paris er den fjerde av de nominerte. Simpson tar i bruk en rekke forskjellige medier for å utforske temaer som kjønn, kultur og minne.

Vinneren annonseres i mai 2014. Tidligere vinnere inkluderer blant annet fjorårets vinnerduo Adam Broomberg & Oliver Chanarin, John Stezaker, Jim Goldberg og Paul Graham.

Utstillingen Deutsche Börse Photography Prize 2014 vises på The Photographers' Gallery i London frem til 22. juni 2014.
© Richard Mosse Courtesy of the artist and Jack Shainman Gallery - Safe From Harm, North Kivu, eastern Congo, 2012
Safe From Harm, North Kivu, eastern Congo, 2012
© Richard Mosse Courtesy of the artist and Jack Shainman Gallery
© Alberto García-Alix Courtesy of the artist - My feminine side, 2002
My feminine side, 2002
© Alberto García-Alix Courtesy of the artist

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu