Morten Andersen med ny fotobok

I sin seneste bok ”Untitled. Cities” tar Morten Andersen avsted på en urban science fiction-reise. Boken ble lansert på Tronsmo denne uken.
Den norske kunstfotografen Morten Andersen lanserte sin nye bok denne uken. ”Untitled. Cities” er Andersens trettende bok. Fra å ha startet sin karriere som undergrunnsfotograf i det norske musikkmiljøet på 80-tallet, har Morten Andersen etter hvert beveget seg ut i andre og åpnere landskap både visuelt og symbolsk sett.

Det var bokhandelen Tronsmo i Oslo som huset lanseringen torsdag 27.november, hvor kunstsamler og fotobokentusiast Øystein Haugsbø intervjuet Morten Andersen i et gemyttlig bokbad.

Arrangementet trakk fullt hus og et lydhørt publikum i alle aldre. I samtale med Haugsbø kom det frem at Morten Andersen denne gangen har ønsket å lage en slags monsterbok, i form av en bok med en fremmedgjort, distansert og kald atmosfære som skal kreve noe av leseren. Selv karakteriserer Andersen prosjektet ”Untitled. Cities” som en form for science fiction, en tidsreise med en handling lagt til fremtiden.

På spørsmål om hvorfor han har villet lage en ”monsterbok” svarte fotografen at han har gått lei av fotobøker med fin innpakning uten innhold.

Boken inneholder både fargebilder og sort-hvit bilder. Den har i følge fotografen selv ikke et tydelig narrativ, men det fins en klar sammenheng både symbolsk og visuelt i bokens dramaturgi. Mye utspiller seg i monumental storbyarkitektur.

Den svenske forfatteren Stig Dagerman, den russiske filmskaperen Andrei Tarkovsky og artisten og poeten Bob Dylan er tre store inspirasjonskilder for Morten Andersen, og hevdes å ha hatt en finger med i spillet hver på sine måter også denne gangen. Norsk Kulturfond har støttet utgivelsen.

Boken er i handelen på Tronsmo i Oslo, og du kan lese mer om Morten Andersen på hans nettside Shadowlab.

Shadowlab
Maria Lundberg. - Fullt hus på gårsdagens bokbad på Tronsmo bokhandel da Morten Andersen lanserte sin seneste bok ”Untitled. Cities”.
Fullt hus på gårsdagens bokbad på Tronsmo bokhandel da Morten Andersen lanserte sin seneste bok ”Untitled. Cities”.
Maria Lundberg.
Øystein Haugsbø og Morten Andersen i samtale foran et lydhørt publikum.
Maria Lundberg - En fornøyd Morten Andersen signerte gladelig bøker.
En fornøyd Morten Andersen signerte gladelig bøker.
Maria Lundberg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu