Bleasdale og Arbugaeva til Lofoten

Lofoten Internasjonale Fotofestival satser sterkt når utgave nummer to går av stabelen i mars 2014.
Hvis Nordic Light er vårens vakreste eventyr, drister jeg meg frempå til å kalle Lofoten Internasjonale Fotofestival (LIFF) for vinterens vakreste eventyr. En liten og intim festival i dramatiske omgivelser. Fokus er i år som i fjor på nordområdene og barentsregionen.

Ambisjonene har heller ikke forandret seg. Festivalledelsen, med John Stenersen i spissen, jobber fortsatt for å skape en festival med høyt faglig nivå innen et bredt spekter av fotografi. En festival som skal bli lagt merke til i både Norge og utlandet.

Den andre utgaven begynner nå å ta form. Små drypp vil komme fra festivalledelsen i tiden fremover. Og to navn er allerede dratt ut av bøtten: Marcus Bleasdale og Evgenia Arbugaeva. Listen er lagt. Høyt.

Evgenia Arbugaeva er årets vinner av Leica Oscar Barnack Award for hennes fotoprosjekt fra hjembyen Tiksi i Sibir. En liten by som har opplevd stor fraflytting etter Sovjetunionens oppløsning. Tanya, en liten jente fra Tiksi, guidet Evgenia gjennom byen. Tiksi blir i prosjektet sett med et barns øyne i nåtiden og fotografens minner fra fortiden.

Arbugaeva har sin utdannelse fra International Center of Photography i New York hvor hun ble uteksaminert i 2009. Hun har siden jobbet som frilansfotograf med base i New York og Russland. På LIFF er hun aktuell med både foredrag og utstilling.

Marcus Bleasdale er bosatt i Norge, medlem av billedbyrået VII og en av verdens fremste dokumentarfotografer. Mest kjent er han for sin dokumentasjon av konflikten i Kongo. Mellom 2009 og 2011 dokumenterte Bleasdale hvalfangere i Lofoten. En reportasje som ble publisert i National Geographic i juni i år. På LIFF blir det foredrag. Og forhåpentligvis en utstilling av hvalfangst i lokaler som egner seg...

Lofoten Internasjonale Fotofestival går av stabelen 15-23. mars 2014.

LIFFs hjemmeside

På rett vei i Lofoten
Evgenia Arbugaeva -
Evgenia Arbugaeva
Evgenia Arbugaeva -
Evgenia Arbugaeva

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu