Jakter årets beste astrobilder

Astronomy Photographer of the Year er åpen for innsending.
Astrofotokonkurransen Astronomy Photographer of the Year søker igjen etter årets beste bilder. Konkurransen "er en global jakt på de vakreste og mest spektakulære visjoner av kosmos, enten de er slående bilder av enorme galakser flere millioner lysår unna, eller dramatiske bilder av nattehimmelen tatt nærmere hjemme," skriver arrangørene i en pressemelding.

Konkurransen er åpen for alle og består av fire kategorier og tre spesialpriser, blant dem Earth and Space, Our Solar System og People and Space. Det skal i tillegg deles ut en pris til årets beste unge astrofotograf under 16 år, og en vinner får tittelen Astronomy Photographer of the Year. Vinnerbildene annonseres til høsten og vises i en utstilling på Royal Observatory i England. Vinnerne får også en pengepremie.

Dette er sjette gang konkurransen arrangeres og flere norske fotografer har gjort seg bemerket tidligere år. Ole C. Salomonsen fikk en andreplass i 2011, Arild Heitmann fikk en andreplass i 2012, mens Fredrik Broms, som er svensk og bosatt i Norge, fikk heder både i 2010 og 2013.

Astronomy photographer of the Year 2014 er åpen for innsending frem til 24.april. Mer informasjon på rmg.co.uk
Mark Gee  - Guiding Light to the Stars
Guiding Light to the Stars
Mark Gee
Astronomy Photographer of the Year 2013
Adam Block  - Celestial Impasto: Sh2 - 239
Celestial Impasto: Sh2 - 239
Adam Block
Winner Deep Space 2013

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu