Disse kommer til Nordic Light

Ragnar Axelsson og Julia Fullerton-Batten blant fotografene som gjester årets Nordic Light.
Om knappe fire måneder er det igjen klart for fotofestival i Kristiansund. Nå er de første navnene sluppet og foreløpig står både kunst, natur og dokumentar på programmet.

Tysk-engelske Julia Fullerton-Batten er kjent for sine iscenesatte bilder basert på ulike temaer. Hun slo gjennom med prosjektet Teenage Stories i 2005, om tenåringsjenter på vei inn i voksenlivet. Siden har hun gjort seg bemerket med serier som Mothers and Daughters fra 2012, om forholdet mellom mødre og døtre, og Blind fra 2013, der hun portretterer blinde i selvvalgte miljøer.

Islandske Ragnar Axelsson, eller RAX som mange kaller han, har i flere tiår rettet kameraet mot små samfunn i Arktis. Gjennom sine svart/hvitt-bilder, fotografert analogt, formidler han en levemåte fjernt fra vår egen hverdag og truet av dramatisk endringer. Axelsson gjestet festivalen også i 2011, her kan du lese intervjuet vi gjorde med han.

Kunstnerduoen Cooper & Gorfer gjester festivalen med en utstilling av bilder som henter inspirasjon fra malerier fra det 18. og 19. århundre.

I tillegg kommer den finske naturfotografen Sanna Kannisto og norske Roger Brendhagen.

Nordic Light arrangeres 6-10.mai.
Julia Fullerton-Batten -
Julia Fullerton-Batten
Fra serien Mothers and Daughters
Ragnar Axelsson -
Ragnar Axelsson

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu