Juryen på plass

Britta Bergersen, Gitte Paulsbo og Christine Tolpinrud juryerer første runde av Fotografen 2014.
Fotografen 2014 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no.

Å fotografere betyr å tegne med lys. Lyset er overalt, det former vår verden og det vi ser. Alt vi ser, er lys. Og alt lys kan tegnes med. Ergo: Alt kan fotograferes! I første runden av Fotografen 2014 inviterer vi deg til å utforske fritt og se hvor langt lyset kan ta deg - og hvor langt du kan ta det! Dette er runden hvor du virkelig kan slippe kreativiteten løs og gjerne overraske med ditt innleverte bidrag.

Britta K. Bergersen fra Cyan :galleri, Gitte Paulsbo fra Cyan :studio og Christine Tolpinrud, redaksjonsleder foto.no, utgjør juryen i denne runden.

Slå deg løs
Britta K. Bergersen er utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen. Hun jobber på Follo Museum og driver for tiden Cyan :galleri.

- Jeg kommer til å se etter kreativitet, egenhet, spenning og fantasi. Ting jeg ikke har sett før. Bilder som er annerledes og unike. Og som siden dette er et fritt tema: bilder som ikke så lett glir inn i en kategori. Min oppfordring til deltagerne i denne runden av Fotografen 2014 er: Slå deg løs og prøv noe nytt!

Få meg til å stoppe opp
Gitte Paulsbo er en 21 år gammel egenlært fotograf fra Oslo. Hun jobber som frilansfotograf og er også praktikant på Cyan :studio.

- Jeg vil se etter det bildet som får meg til å stoppe opp og tenke. Ikke nødvendigvis på det vedkommende som laget bildet hadde en intensjon om at jeg skulle tenke på, men jeg vil sitte igjen med en tanke. Et bilde som vekker nysgjerrighet, samtidig som det har blikkfang og er estetisk vakkert i forhold til lys og skygger. I mitt eget arbeid henter jeg stor inspirasjon fra gamle malerier, så det er ingen hemmelighet at jeg setter stor pris på god komposisjon, kombinasjoner av farger eller teksturer og nydelig lys.

Innhold veier tyngst
Christine Tolpinrud fra foto.no er utdannet fotograf og har i en rekke år jobbet som skribent for ulike fotonettsteder. De siste årene har hun vært redaksjonsleder i foto.no.

- I denne runden har deltakerne frie tøyler til å sende inn hva de vil, og det betyr også at mine forventninger til kreativitet er høye. Her kan du virkelig slå deg løs, og jeg oppfordrer til å benytte sjansen til å sende inn bilder som ikke faller naturlig inn under noen av de andre kategoriene og som gjerne betyr noe for deg personlig. Jeg ser etter bilder som uttrykker engasjement, vekker følelser eller evner å overraske. Estetikk og teknikk er viktig, men innhold vil alltid veie tyngst.

Frist 1. mars
Fotografen 2014 går over seks runder i hele 2014. Første runde av konkurransen er nå åpnet for innsending. Fristen for å delta er 1. mars ved midnatt.

Fotografen 2014 er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer av foto.no. Bli medlem her

Les mer om konkurransen og delta her

“For me, the camera is a sketch book, an instrument of intuition and spontaneity.” - Henri Cartier-Bresson
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu