Robust 4K-kamera fra Panasonic

Det er mest nytt på videofronten i Panasonics nye kamera.
Utseendemessig er Lumix DMC-GH4 til forveksling likt forgjengeren GH3, men det har skjedd en hel del under overflaten. Dette er nemlig et Micro Four Thirds-kamera med ganske høytravende spesifikasjoner, spesielt når det gjelder video, med opptil 30 fps (bilder per sekund) ved høyeste oppøsning (3840 x 2160). Kameraet støtter SDHC- og SDXC-minnekort via UHS I-buss, men altså ikke den nyere UHS II-standarden som blant annet brukes i Fujifilm X-T1. Man må for øvrig bruke U3-spesifiserte kort for å oppnå høyeste hastighet.

For de fleste av våre lesere er likevel stillbildespesfikasjonene mer interessante. Kameraet har en nyutviklet bildebrikke på 16 megapiksler, som også var oppløsningen på GH3. Brikken har imidlertid et noe høyere dynamisk område på +1/3 EV ved standard ISO, og takket være en kraftigere firekjerners prosessor har Panasonic også økt maksimal følsomhet til 25 600 ISO.

Autofokussystemet er kontrastbasert og har 49 fokuspunkter som kan velges automatisk eller manuelt. Den største nyheten her er likevel en funksjon kalt DFD («Depth-of-Defocus») som skal redusere fokustiden til 0,07 sekunder. Man kan ta serieopptak med opptil 12 bilder per sekund i RAW/JPG; 7 bilder/s med følgefokus. Korteste lukkertid er 1/8000 sekund, og blitssynkronisering skjer ved 1/250 sekund.

Både den elektroniske søkeren og skjermen på baksiden er oppdatert. Søkeren har et synsfelt på 100 prosent, og skjermen på baksiden er av berøringstypen.

Kamerahuset er av magnesium og utstyrt med pakninger rundt alle knapper og koblinger for å gjøre det værbestanding.

Kameraet har integrert WiFi og NFC-tilkobling for overføring til telefoner og nettbrett. Smarttelefon og nettbrett kan også brukes til fjernstyring av kameraet. Kontakter for ekstern mikrofon og hodetelefoner er på plass, og kameraet kan også ta opp bilder i sanntid som overføres til en ekstern skjerm via HDMI.

Lumix DMC-GH4 er i salg fra slutten av april. Veiledende pris er 14 999,- for hus og 19 999,- med 14–140 mm kit-objektiv.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu