Utradisjonelt fra Sigma

Med dp Quattro satser Sigma på futuristisk design og avansert teknologi.
Sigma dp Quattro ligner ikke noe annet på markedet. Produsenten gir åpenbart en god dag i den gjeldende retrotrenden og satser på et futuristisk og minimalistisk design. Det er likevel ikke utseendet som er mest interessant her. Under skallet finnes det nemlig avansert teknologi, først og fremst i form av en bildebrikke med navnet Foveon X3.

I motsetning til tradisjonelle bildebrikker der lyset fanges opp av bildepunkter som ligger i samme horisontalplan, er Foveon-brikken bygd opp i flere lag der fotodiodene ligger på tre ulike dyp i bildebrikken, og disse fotodiodene skal fange opp all informasjon i lyset som treffer brikken. Dette i motsetning til tradisjonelle mosaikksensorer der hvert bildepunkt er tilordnet én av de tre fargene ved hjelp av RGB-filtre.

Resultatet skal være svært høy oppløsning, jevne overganger og presis fargegjengivelse. Oppløsningen er 30 prosent høyere enn forrige generasjon av denne brikken, men samtidig er mengden av bildedata redusert slik at bildebehandlingen i kameraet går raskere og strømforbruket er lavere. Den nominelle oppløsningen er "bare" 20 MP, men det gjelder kun det øverste laget. I tillegg leverer de to underliggende lagene 4,9 MP hver. Ifølge Sigma skal dette gi en oppløsning som tilsvarer 39 megapiksler med konvensjonell teknologi. Produsenten hevder at bildekvaliteten skal nærme seg det man kan forvente av digitale mellomformatkameraer, selv om bildebrikken ikke er større enn 23,5 x 15,7 mm, altså APS-C-format.

Sammen med bildebrikken har kameraet også fått en ny og optimalisert prosessor kalt TRUE II (forkortelsen står for «Three-layer Responsive Ultimate Engine»).

Vi er ikke i tvil om at bildekvaliteten er høy – det var den også hos forgjengerne. Det gjenstår å se om resten lever opp til forventningene. Uansett fås kameraene i tre utgaver, med fastmontert optikk som tilsvarer henholdsvis 28 mm (dp1), 45 mm (dp2) og 75 mm (dp3) på et fullformatkamera, alle med en maksimal blenderåpning på 2,8. Objektivkonstruksjonen er uendret fra forgjengeren. Sigma dp Quattro har ni fokuspunkter, et ISO-området som strekker seg fra 100 til 6400 og en ganske standard 3-tommers skjerm med 920 000 bildepunkter.

Pris og tilgjengelighet er ennå ikke offentliggjort.
Sigma -
Sigma
Sigma -
Sigma
Sigma -
Sigma

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Tor A.
Det er nokså usannsynlig at kameraet har en 'silikonbrikke'.. ville ikke blitt mye bilder da. Silikon anvender man for å f.eks. tette lekkasjer på badet. Silisium derimot, det er tingen for bildebrikker og annen elektronikk.
14.2.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu