Kompakt toppmodell med stor brikke

Canon lanserer PowerShot G1 X Mark II Enhanced Grip Edition
Med formatet «1.5-type», som måler 18,7 x 12,5 mm, og der høyden tilsvarer APS-C-formatet, lover Canon ytelser som et godt speilreflekskamera når de lanserer Mark II-versjonen av G1 X. Sensoren gjør det også mulig å utnytte hele objektivets bildesirkel, enten man tar bilder på 12.8 megapiksler i 3:2-format eller bilder på 13.1 MP i 4:3-format. Størrelsen på brikken har også gjort det mulig å bruke piksler som er 4,5 ganger større enn på for eksempel PowerShot G16. Resultatet er mindre støy ved svakt lys og et større dynamisk omfang.

Objektivet er en 5x zoom med et zoomområde som tilsvarer 24–120 mm ved fullformat, og maksimal blender er 2.0–3.9. Blenderen har ni lameller som bør gi en jevn bakgrunnsuskarphet. Digital zoom dobler den lengste brennvidden, og nærgrensen ved makro er 5 cm. I den sammenhengen er det også verdt å nevne at kameraet har mulighet for manuell fokus med peaking. Det er nyttig ved makro- og portrettopptak.

Autofokussystemet har nå 31 fokuspunkter, mot forgjengerens ni, og kameraet er utstyrt med en DIGIC 6 bildeprosessor. Prosessoren skal være 2,4 raskere enn forgjengeren og gi renere JPG- og MP4-filer ved svakt lys. Den reduserer også utløserforsinkelsen med 56 prosent. Den gir raskere serieopptak og bedre muligheter for blant annet håndholdt HDR. På videosiden kan G1 X ta opp film i 1920 x 1080 (Full HD) ved 30 bilder i sekundet – med stereolyd.

Kameraet har også WiFi og NFC for deling og sikkerhetskopiering.

Eksteriørmessig er de to kontrollringene på objektivet en iøynefallende nyhet som kan minne om tradisjonelle blender- og fokusringer. Funksjonen til den ene ringen kan imidlertid programmeres slik at den kan brukes til justering av zoom, blender og lukkertid, mens den andre brukes til manuell fokusering eller finjustering av fokus etter at autofokusen har gjort sitt.

Modellen er i praksis et helt nytt kamera som er bygd rundt en ramme i rustfritt stål, med aluminium utvendig og et ergonomisk grep. Vi har ikke fått prøvd kameraet, men fikk anledning til å leke litt med det under presentasjonen, og det ligger godt i hånden og gir umiddelbart et gedigent kvalitetsinntrykk. Det har ikke lenger noen optisk søker, men vi var svært begeistret for den elektroniske søkeren som kan monteres i blitsskoen og kan vinkles 90 grader opp og ned. Det er synd at den ikke er standardutstyr, men må kjøpes som tilbehør for ca. 1500 kroner. Uten denne søkeren er man henvist til en tretommers skjerm som også kan vinkles.

Veiledende pris: 7999,-
I salg fra mai 2014.

Tekniske data:

1,5-type Canon CMOS-sensor på 12,8 megapiksler (3:2-format)
Brennvidde (tilsv. fullformat) 24–120. Maks. blender 2,0–3,9.
DIGIC 6-prosessor og intelligent bildestabilisering
31-punkts autofokus og manuell fokus med peaking
To kontrollringer og berøringsskjerm
14-bit RAW
Elektronisk søker som tillbehør
Canon - PowerShot G1 X Mark II
PowerShot G1 X Mark II
Canon
Canon - PowerShot G1 X Mark II
PowerShot G1 X Mark II
Canon
Canon - PowerShot G1 X Mark II
PowerShot G1 X Mark II
Canon
Canon - PowerShot G1 X Mark II
PowerShot G1 X Mark II
Canon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
SveinM M.
Ai, ai, bare prisen blir "riktig", etterhvert, så blir jo dette et riktig så knasent reisefølge....
12.2.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu