Sony a6000 – ulv i fåreklær?

Verdens raskeste autofokus i speilløst systemkamera
Dette nye kameraet i Sonys kolleksjon av speilløse systemkameraer har et forbløffende anonymt ytre og heller ikke noen avskrekkende pris. Enkelte av spesifikasjonene er likevel oppiktsvekkende og kan sikkert gi en pekepinn om veien videre for øvrige Sony-kameraer.

Lynrask autofokus
Produsenten hevder nemlig å ha utviklet verdens raskeste autofokus for kameraer med utskiftbar optikk til sin nye a6000. Kameraet fokuserer på 0,06 sekunder, og dermed skal det være raskere enn selv de dyreste proffkameraene. For å få til dette har Sony benyttet noe de kaller Fast Hybrid AF-system. Det består av en fasedeteksjonssensor med 179 fokuspunkter som jobber sammen med en kontrastbasert autofokus.

Dette gjør det også mulig å ta serieopptak på opptil 11 bilder i sekundet – med følgefokus. Hybrid AF er for øvrig tilgjengelig også når kameraet brukes til videoopptak.

24.3 megapiksler
Bildene tas opp via en Exmor APS-C CMOS-sensor på 24.3 megapiksler og behandles i en BIONZ X-prosessor. Tilgjengelige formater er Sony ARW (raw) og JPG for stillbilder samt AVCHD og MP4 for video. ISO-omfanget strekker seg fra 100–25 600 for stillbilder og 100–12 800 for video.

Elektronisk søker
Sony har valgt en elektronisk søker (OLED Tru-Finder) med 100 prosent visning og forhåndsvisning av fokus, eksponering og andre innstillinger, i tillegg til en vippbar tretommers skjerm med 920 000 bildepunkter.

Mulighetene for å dele og lagre bildene ivaretas av både NFC og WiFi, og kameraet støtter fjernstyring via mobiltelefon. Smart for eksempel når man selv vil være med på et gruppebilde.

Svart eller titan
Kameraet leveres i svart eller titan. Prisen er 6100 kroner for selve huset, men det leveres også med ulike kit-objektiver fra 7500 kroner.

Tekniske data:

Bildesensor: APS-C «Exmor», 24.3 megapiksler

Bildeformater: JPG, Raw (Sony ARW)

Videoformater: Full HD, AVCHD og MP4

Autofokus: 179-punkts fasedeteksjon / 25-punkts kontrastdeteksjon

Eksponering: 1200-soners evaluerende

Vekt: 344 g (med batteri og minnekort)
Sony -
Sony
Sony -
Sony

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Knut K.
Er denne sensoren med eller uten AA/lowpass filter, noen som vet?
14.2.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu