Kjente navn til Dok:14

Martin Parr, Alec Soth og Elinor Carucci blant fotografene som gjester Dok:14.
Helga 22-24. mai er det klart for årets andre rendyrkede dokumentarfotofestival. Programmet for Dok:14 er nå nesten klart.

- Vi kan love tre dager med et fullstappet festivalprogram, både på dag - og kveldstid. Det blir bildevisninger og foredrag med noen av verdens beste fotografer, lærerike fagseminarer og engasjerende debatter, forteller arrangør og PK-leder Sveinung Uddu Ystad.

Dok-festivalen, som i fjor flyttet til Fredrikstad etter flere år i Oslo, har sikret seg Magnum-fotografene Martin Parr og Alec Soth som headlinere. I tillegg kommer blant annet israelsk-amerikanske Elinor Carucci, amerikanske Sara Lewkowicz og danske Sofie Amalie Klougart.

Familievold og livet som mor
Lewkowicz sto bak en av fjorårets mest omdiskuterte bildeserier, da hun dokumenterte et tilfelle av familievold mens det utspant seg. Serien fikk stor oppmerksomhet og ble både hyllet og kritisert. Nylig vant serien en førsteplass i World Press Photo 2014.

Carucci ga nylig ut fotoboken "Mother", en skildring av hennes første ni år som mor til tvillinger. Boken fikk mye oppmerksomhet og ble av New York Times kåret til en av fjorårets ti beste fotobøker.

Den unge fotografen Sofie Amalie Klougart har blant annet fått tilgang i det danske swingers-miljøet og fotografert medlemmene i aksjon.

Skal prege byen
Årets festival følger samme oppskrift som fjorårets, med fagseminarer på dagtid og foredrag på kveldstid.

- Nytt i år er at festivalen også vil sette sitt preg på hele byen, med utendørs utstillinger, visning av bilder og fotoarrangementer for folk flest.

Det skal blant annet vises en utstilling av Håvard Bjellands bilder fra prosjektet "Gi meg heller livet", om norske soldatveteraner, og arrangeres en multimediaworkshop for elever fra videregående skole.

Dok:14 arrangeres på Litteraturhuset i Fredrikstad 22-24.mai. Mer info på fotojournalisten.no
Martin Parr / Magnum Photos -
Martin Parr / Magnum Photos
Elinor Carucci -
Elinor Carucci

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu